Drivende og ekstremt spennende ungdomsbok!

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Ungdomsbok

 

Forfatter: John Olav Oldertrøen

 

Dato: 30.09.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Hels Nidinger» er John Olav Oldertrøen’s tredje ungdomsbok med halvingene Trym og Frida i hovedrollen. Forfatteren har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi og norsk folketro. Leserne blir igjen dratt inn i et mystisk univers, der en følger to unge helter. «Hels Nidinger» er en dramatisk, hårreisende og ekstremt spennende bok. Oldertrøen viser for tredje gang sitt solide talent som forfatter. Dette er en bok som virkelig kan anbefales til både unge lesere og voksne lesere.

Leserne følger for tredje gang Trym og Frida på et nytt eventyr (Tidligere utgivelser i serien Belials Inferno – 2017 og Isilds Vrede – 2016).

Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig. Vennegjengen fra Lyngset som skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag.

Men de to halvingene, har begge slektsblod fra haugfolket i årene. De blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å opptre merkelig. På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang.

Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde

Jeg har lest alle utgivelsene til John Olav Oldertrøen, og synes personlig at dette er hans beste utgivelse til nå. Forfatteren byr på dramatikk, når våre to unge helter havner i svært alvorlige hendelser. Det blåser iskaldt fra dypet av Helheimen, Hels Nidinger har funnet en vei tilbake. Nå står alt på spill. Det som gjør Oldertrøen’s forfatterskap unikt, er hans måte å hente elementer fra norsk folketro og norrøn mytologi, for så å knytte dem sammen til en hårreisende og nervepirrende historie. Jeg er meget imponert over måte forfatteren skriver på. «Hels Nidinger» er så innmari godt skrevet, at når en først har startet å lese, så er det vanskelig å legge fra seg.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Trym og Frida forsøker å legge alt det merkelige de har opplevd bak seg. Nå er det bare én ting som er viktig: Vennegjengen fra Lyngset skal til en sesongstengt feriekoloni for å feire Fridas fødselsdag. Men de to halvingene, som begge har slektsblod fra haugfolket i årene, blir ufrivillig dratt inn i uhyggelige hendelser. Snart finner de ut at den nysgjerrige huldervenninnen Elise uvitende har tatt med seg noe forferdelig fra Åsgård. Rundt dem begynner folk å te seg merkelig. På uforklarlig vis har nidinger fra dypet av Helheimen klart å rømme fra gudinnen Hels fangenskap. Nå tørster de etter liv og hevn, og de har funnet en snedig måte å igjen få fast form og ta plassen til alle i Lyngset. I første omgang. Noe skjer med vennene. I Lyngset er alle sambygdinger forsvunnet. Trym og Frida har ikke annet valg enn igjen å komme seg til Åsgård for å få bistand fra nornene. Og denne gangen må de begi seg ut på det umulige: De må forsere Nivlheims evige frost og tåke og forsøke å ta seg til Hel, underverdenens gudinne. Men Nivlheim er bare for de døde»

 

Med høsthilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Hels Nidinger. Lokalisert 30.09.2018 på Internett Her

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top