Deon Meyer’s beste kriminalroman til nå!

Forlag: Tiden

 

Sjanger: Kriminalroman/Thriller

 

Forfatter: Deon Meyer

 

Sider: 405

 

Dato: 03.07.2017

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Deon Meyer regnes idag som en av verdens beste krim og thrillerforfattere. Med titler som blant annet “Cape Town” og “Kobra” er Meyer en av mine favoritt forfattere.

“Ikaros” er hans siste kriminalroman og uten tvil den beste jeg har lest fra Deon på lenge. Dette er en litterær godbit som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese.

Meyer byr med “Ikaros” på en ekstremt spennende og realistisk kriminalroman. Den er solid oppbygget og inneholder troverdige skildringer. Handling er drivende god. Det er lenge siden jeg har lest en så god thriller.

Dette er en roman som holder spenningen oppe fra første til siste side. “Ikaros” er lagt til adventstiden og da blir et lik funnet. Det er Ernst Richter som er den avdøde. Han blir skylt opp på sandstrendene i Parklands like utenfor Cape Town. Romanen er hårreisende allerede fra første setning.

Det skal ha seg til at Richter drev et beryktet nettsted. En nettside der de rike og mektige kunne skaffe seg falske alibi for sine utenomekteskapelige forhold.

Under normale omstendigheter ville Benny Griessel og Vaughn Cupido ha hatt vanskeligheter. For Richters kolleger lyver alle så det renner av dem. Men omstendighetene er langt fra normale. Griessel har nemlig begynt å drikke igjen. Og Cupido er forelsket i en av de mistenkte. Dette er en brutal og intens thriller som tar pusten bort fra deg litt ut over romanen.

På julaften begynner en ung vinbonde å avgi tilståelse for en advokat i byen, noe som snur hele saken på hodet. Det er ingen tvil om at julen ikke blir den samme igjen.

WOW, Deon Meyer har skrevet hans beste thriller til nå. Dette er en intelligent, realistisk, brutal og troverdig roman. Den får nakkehårene til å reise seg allerede fra første setning. Meyer er fra Sør Afrika og har laget en velskreven roman. Etter min mening er dette hans beste kriminalroman til nå. Den er bloddryppende og kaotisk, men en thriller som virkelig kan anbefales. Dere har virkelig noe å glede dere til og jeg gleder meg til flere bøker fra Meyer i framtiden. En forfatter som virkelig har talent som krim- og thrillerforfatter.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Like før jul blir liket av Ernst Richter skylt opp av sandstrendene i Parklands like utenfor Cape Town. Richter drev et beryktet nettsted der de rike og mektige kunne skaffe seg falske alibier for sine utenomekteskapelige forhold. Selv under normale omstendigheter ville Benny Griessel og Vaughn Cupido ha hatt vanskeligheter. For Richters kolleger lyver alle så det renner av dem. Men omstendighetene er langt fra normale. Griessel har nemlig begynt å drikke igjen. Og Cupido er forelsket. I en av de mistenkte. På julaften begynner en ung vinbonde å avgi tilståelse for en advokat i byen, noe som snur hele saken på hodet. Julen blir ikke den samme igjen.”

 

Med litterær hilsen Boktimmy

 

Kilder:

Tiden.no. (2017). Ikaros. Lokalisert 03.07.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top