Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Eirik Husby Sæther

 

Dato: 15.02.2017

 

Sider: 256

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Det blå barnet” er Eirik Husby Sæthers siste kriminalroman. Dette er en ekstremt spennende roman. Leserne blir kjent med politietterforsker Mikael Wulf. “Det blå barnet” er en realistisk bok, som byr på hårreisende spenning fra første til siste side.

Eirik Husby Sæther har laget en velskreven kriminalroman fra Oslo-området. Leserne blir satt 100 år tilbake i tid. Romanen tar for seg til arbeidermiljøet rundt Akerselva og fabrikklivets tøffe kår. “Det blå barnet” er en hefte, intens og rå kriminalroman. En roman som gir leserne frysninger langt ned over ryggen.

I denne romanen blir leserne igjen med på et nytt eventyr med politietterforsker Mikael Wulf. Han har plasserer moren på lukket avdeling, hun lider av Alzheimers og snakker om Det blå barnet. Samtidig finner Mikael en dråpe blod på puten etter den forrige pasienten. Mikael har tilgang til likkjelleren på Ullevål sykehus. Han finner pasienten der og oppdager en grusom drapsmetode.

Boken utarter seg til at Mikael Wulf må løse to mysterier fra morens rom. Drapet på den forrige pasienten og sannheten om Det blå barnet.

Eirik Huseby Sæther som selv er politi, har lang erfaring fra krimvakta i Oslo. “Det blå barnet” er en dramatisk, skremmende, realistisk, historisk og mystisk kriminalroman. Forfatteren byr på sjokkerende og intens beskrivelser og skildringer. I tillegg skriver han på en original og lavmælt måte.

Jeg har valgt å gi denne kriminalromanen, terningkast 6! Dette er en av de beste romanene jeg har lest. “Det blå barnet” er en dyster, mystisk og dramatisk kriminalroman.

 

Bakside informasjon om boken:

“Politietterforsker Mikael Wulf plasserer moren på lukket avdeling, hun lider av Alzheimers og snakker om Det blå barnet. Samtidig finner Mikael en dråpe blod på puten etter den forrige pasienten. Mikael har tilgang til likkjelleren på Ullevål sykehus. Han finner pasienten der og oppdager en grusom drapsmetode. Mikael Wulf må løse to mysterier fra morens rom. Drapet på den forrige pasienten og sannheten om Det blå barnet”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2017). Det blå barnet. Lokalisert 15.02.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top