Forlag: Gyldendal

 

Forfatter: Gunnar Staalesen

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Dato: 04.09.2016

 

Sider: 316

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Varg Veum er endelig tilbake! Gunnar Staalesen, har igjen skapt en kriminalroman fullstappet med spenning, mystikk, brutalitet og overraskelser. “Storesøster”, er den 19 romanen om Varg Veum og et mesterverk fra Staalesen. Boken tar oss med til Vargs hemmelige fortid, der familiehemmelighet er starten på enda en vellykket roman. Vi blir gjennom kriminalromanens 316 sider kjent med nye omgivelser. Staalesen tar oss med til Ryfylke, i omgivelsen mellom Bergen og Haugesund. Dette er et mesterverk, fullstappet med overraskelser og spenning.

Gunnar Staalesen nyeste roman er bygget opp av spenning, dramatikk og sjokkerende overraskelser. Dette er en roman som allerede fra første kapittel vil fenge enhver leser. “Storesøster”, holder spenningen oppe fra første til siste side.

 

Bakside informasjon om boken:

“Varg Veum får overraskende besøk på kontoret sitt, av en kvinne som presenterer seg som hans halvsøster. Kvinnen har et oppdrag til Veum. Hennes guddatter, en nitten år gammel sykepleierstudent fra Haugesund, flyttet fra hybelen sin i Bergen to uker tidligere. Siden har ingen hørt fra henne. Hun har ikke etterlatt seg noen ny adresse. Hun svarer ikke på mobiltelefonen. Politiet har ennå ikke tatt saken alvorlig.

Veum påtar seg oppdraget. Etterforskningen avdekker halvt fortrengte ugjerninger og oppmagasinert hat. Den fører Veum til konfrontasjon med en voldelig og kriminell MC-bande og på sporet av et fellesskap som utfolder sin livsfarlige virksomhet i internettets dunkle anonymitet. Møtet med storesøsteren skal også komme til å vise Veum ukjente sider av hans egen forhistorie. Til slutt ender det med en kamp på liv og død, også for Veum.”

 

“Storesøsteren”, er en solid kriminalroman med kraft og spenning. En bok som tar oss med til Ryfylke og som bygger på en sort familiehemmelighet. Veum påtar seg igjen et oppdrag som politiet enda ikke har tatt alvorlig. “Storesøster”, starter med at Varg Veum får et overraskende besøk på kontoret. En kvinne som presenterer seg som hans halvsøster, gir ham et oppdrag som fører ham inn i en mørk familiehemmelighet.

Dette er etter min mening Staalesens beste roman hittil. Den klarer å holde spenningen oppe fra første til siste side. Staalesen har igjen klart å imponere. Ved sterke, kalde og dystre beskrivelser, tas leserne med gjennom en roman fullspekket med spenning og overraskelser. Dette er en bok med driv i!

Romanen anbefales sterkt og jeg ender med å gi “Storesøster” terningkast 5!

Gleder meg til neste bok Gunnar Staalesen

 

Kilder:

Gyldendal.no (2016). Storesøster. Lokalisert i 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top