LILLEMANN ILDEBRANN:

Forlag: Liv forlag/ ved Forlagshuset i Vestfold

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Merete Junker

 

Terningkast: 5

 

Sider: 240

 

Dato: 22.08.2020

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Merete Junker folkens, dette er en forfatter som virkelig mestrer sin sjanger. Hun er sagnomsust når det kommer til sin kraftfull fortellerstemme, og leverer gang på gang fengslende og altoppslukende historier, som det er vanskelig å mislike både når det kommer til karakterbeskrivelser og miljøskildringer. “Lillemann Ildebrann” er like mye original som en er unik, noe som gjør det til en frydfull leseopplevelse av de sjeldne. Dette er en sidevender, der du som leser vet hva du får servert. For når du har starter på en Junker-krim, så går sidene rasende fort.

Siden hennes debut i 2008, har hun vært en av mine store favoritter. “Jenta med ballongen” var en pangstart på et forfatterskap, som telte fem velskrevne kriminalromaner, helt til det brått stoppet opp. Jeg virkelig savnet hennes måte å formidle historiene sine på, samt hennes solide spenning. For det er kun hun som kan skape, så grundige og detaljerte litterære høydepunkt. Det var et stor savn, men heldigvis fikk jeg to noveller i Capitana sin påske-krimnovelle samling, i Merete Junker stil.

Så kom nyheten om at hun hadde skiftet forlag, og at en bok var like rundt hjørnet. Da jublet jeg for meg selv, endelig et nytt eventyr ført med penn fra Junker. For er det noe denne forfatteren kan, så er det å ta samfunnet på kornet, skrive på en respektfull måte, gi oss livlig spenning som gir frysninger langt nedover ryggen, samtidig som hun skaper plott med et glimt i øyet. Ja, dette er en forfatter som har et meget voksent språk og som ikke bare formidler hårreisende historie, hun gir også liv til sine karakterer og skaper dem på en måte du både liker og hater dem. Så skal du lese en kriminalroman, der forfatteren har innsikt i det hun skriver og der historien er lettlest, ja da bør du lese Merete Junker. Så enkelt er det valget!

 

Bakside informasjon om boken:

“Et ubebodd bolighus brenner ned, og liket av en kvinne blir funnet i ruinene. Samtidig forsvinner en 13 år gammel gutt som nettopp har flyttet inn i nabohuset. Den suksessrike miljø-gründeren smiler idet den mørke desember-himmelen over Porsgrunn farges gyllenrød av flammene som er i ferd med å fortære det gamle trehuset. Få timer senere er smilet borte, og han innser at marerittet som skal følge ham natt og dag nettopp har startet. Et drap på en ung, ambisiøs kvinne. En ensom guttunge på feil sted. En genial plan som går i vasken. Hendelser, helt ute av kontroll for han som startet det hele. Et sted der ute finnes det en ukjent drapsmann, men er han også i stand til å drepe et barn? Politietterforsker Eline Torp MÅ finne gutten. Død eller levende. Det må også miljø-gründeren, Magnar Moe-Holmen, som har en ukuelig vilje og et desperat ønske om å stable sitt miserable liv på beina.”

 

Med ønske om en fin sensommer dag fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2020). Lillemann Ildebrann. Lokalisert 22.08.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top