Forlag: Gyldendal forlag

 

Sjanger: Roman/Spenning

 

Forfatter: Gunnar Kopperud

 

Dato: 30.01.2017

 

Sider: 352

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Der savannen ender”, er en ekstremt spennende og realistisk roman. Gunnar Kopperud har skrevet en intens roman om en norsk familie i gisseldrama på den afrikanske savannen. Forfatteren byr på skremmende og dystre skildringer og beskrivelser. Dette er virkelig en roman som kan få nakkehårene til å reise seg.

Romanen med at en norsk familie, som er på vei i bil gjennom Sør-Sudan. Plutselig befinner de seg midt i det brutal og dramatisk marerittet. De blir nådeløst tatt som gisler av væpnede menn og blir brikker i et dystert og tragisk spill.

Gunnar Kopperud viser sitt talent som forfatter med dette mesterverket av en roman. Boken tegner et solid, sterk og dystert bilde av dagens Sør-Sudan. Et land der den dyrkbare jorden leies ut til fremmede nasjoner mens sivilbefolkningen fordrives og sulter. Leserne får et solid innblikk i et land der krigsherrer og hjelpeorganisasjoner sammen holder liv i en blodig konkurranse om penger, makt og posisjoner, et land der all idealisme for lenge siden er malt i stykker.

Dette er en politisk roman. Kopperud tar leserne med på en spennende reise gjennom det afrikanske kontinentet. Gunnar Kopperud har erfaring som han har opparbeidet seg gjennom tidene. Forfatteren gir oss et enestående og omfattende innsikt i mekanismene som styrer utviklingen etter kolonialismen.

Dette er etter min mening, en av Gunnar Kopperud’s beste romaner. Han tar oss med på en historisk, politisk og samfunns preget reise. Der en familie blir tatt som gissel og de blir utsatt for et spill. I denne romanen nærmer Kopperud seg en uhåndterlig problematikk med brutal ærlighet, overraskende humor og en dyp forståelse for menneskene han skriver om.

Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“En norsk familie på vei i bil gjennom Sør-Sudan befinner seg plutselig midt i det moderne marerittet: De blir tatt som gisler av væpnede menn og reduseres til brikker i et nådeløst spill. Der savannen ender tegner et dystert bilde av Sør-Sudan i dag, et land der den dyrkbare jorden leies ut til fremmede nasjoner mens sivilbefolkningen fordrives og sulter, et land der krigsherrer og hjelpeorganisasjoner sammen holder liv i en blodig konkurranse om penger, makt og posisjoner, et land der all idealisme for lenge siden er malt i stykker. Gjennom flere tiår med reiser på det afrikanske kontinentet har Gunnar Kopperud opparbeidet seg en enestående innsikt i mekanismene som styrer utviklingen etter kolonialismen. I denne romanen nærmer han seg en uhåndterlig problematikk med brutal ærlighet, overraskende humor og en dyp forståelse for menneskene han skriver om.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2017). Der savannen ender. Lokalisert 30.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top