Forlag: Kolon forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Thomas Marco Blatt

 

Dato: 26.10.2016

 

Sider: 182 sider

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Klar til å ta en tur tilbake til 90 tallet. Dette er en roman som omhandler mørke sider ved å vokse opp i Norge.

Året er 1991, det er sommer. Morten Bodrum og hans tre år eldre bror, Markus og deres vennegjeng tar en tur til Varsjøen for å bade.

Noe endrer situasjonen og Markus faller i fjellkanten, slår hode og dør. 20 år senere ringer barndomsvennen til Morten og vil fortelle hva som egentlig skjedde ved Varsjøen.

Dette er en mørk roman om det å få snudd nåtid og framtid på hode. Den er sterk, brutal, reel, tragisk, rørende og vakker. Den er elegant og dyster. Du blir tatt med inn i en handling preget av humor, glede og sorg.

Thomas har skrevet en bok som er nær virkeligheten og du kan kjenne deg igjen i beskrivelsene. I tillegg føles det til tider en tilstedeværelse av sorg og glede.

“Varsjøen”, er en sterk og trist roman. En solid virkelighets stemme. Boken tar opp en mystisk og poetisk handling som er sterk og samfunnsaktuell.

Jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 5! Den er trist, sterk, brutal, reel, tragisk, dyster og ikke minst samfunnsaktuell. Denne kan jeg virkelig anbefale!

 

Bakside informasjon om boken:

“Sommeren 1991. Morten Bodrum og hans tre år eldre bror, Markus, er en del av en vennegjeng som drar til Varsjøen for å bade. Ved en fjellskrent faller Markus, slår hodet og drukner. Over 20 år senere får Morten en telefon fra barndomsvennen Tommy Lystad, som hevder han vet hva som egentlig skjedde den sommerdagen ved Varsjøen. Morten Bodrum rykkes ut av en allerede vanskelig livssituasjon, og han begir seg ut på en reise som skal vise seg å bli skjellsettende.

Varsjøen er en roman om de mørke sidene av å vokse opp i Norge – en elegant, lavmælt og til tider komisk skildring av en mann som får både fortiden og nåtiden snudd på hodet.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy:)

 

Kilder:

Kolonforlag.no. (2016). Varsjøen. Lokalisert 27.10.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top