Forlag: Araltes forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Historie

 

Forfatter: Jan Ragnar Nymoen

 

Dato: 06.11.2016

 

Sider: 336

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Vikingarven” av Nymoen debutant roman. Dette er en spennende, intens og fiktiv roman. Boken tar deg med til Sør -Afrika, Oslo, Stavanger og tilbake i tid. Selv romanen er fiktiv, er handlingen lagt til en hemmelig familie skatt som har røtter langt tilbake i tid.

Jan Ragnar Nymoen debuterer med “Vikingarven”, en fantastisk, spennende, historisk, dyp og dyster roman. Dette er en sterk historisk preget roman. Tittelen viser til en spennende handling. Forsiden vekker interesse. Handlingen er genialt og spenningen holdes oppe gjennom hele romanen.

Nymoen imponerer med sine beskrivelser og skildringer av handlingen. Jeg kan love at nakkehårene reiser seg av spenning.

Boken handler først og fremst om Malte Moddy, som er nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil. Han har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika.

Peggy er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet.

Utenfor terminalbygningen på Gardermoen, springer han ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd.

Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus. Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner.

Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham.

Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test.

Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt med røtter tilbake i tid. Til vikingtiden og som hovedrollen har en viktig rolle.

Vi bli knyttet til faktiske historiske hendelser ned forbindelse med nåtid, russisk mafia og Krim-krisen.

Nymoen har skrevet en roman som virkelig er til å anbefale. Romanen er skremmende og til tider realistisk og reel. Den er aktuell og tar blant annet for seg vikingtiden som forhistorisk gåte. Den er spennende fra første til siste side, men har en sjokkerende og overraskende avslutning. Dette er virkelig en roman du bør lese. Jeg har valgt å gi “Vikingarven”, terningkast 6.

Dette er et mesterverk og en prakt roman av de sjeldne. Forfatteren klarer på en profesjonell måte å skrive fiktivt på lik linje med å gjøre historie virkelig. Dette er virkelig en bok du bør lese.

 

Bakside informasjon om boken:

“Malte Moddy, nestleder for sikkerhetsavdelingen i Western Norwegian Oil, har invitert Peggy Browning med på ferie til Sør-Afrika. Hun er datter til den amerikanske chargés d’affaires i Oslo. Uten varsel blir Malte alvorlig syk. Han klarer ikke å skille fantasi fra virkelighet og angriper Peggy som vettskremt flykter fra hotellet. Utenfor terminalbygningen på Gardermoen springer hun ut i veien foran en piratdrosje, og blir livstruende skadd. Malte reiser hjem til Stavanger, får tilbakefall og havner på sykehus. Han sliter med å bli frisk, plages av svimmelhet og depresjoner. Broren, som er fisker og hvalfanger i Reine i Lofoten, skjønner at noe er alvorlig galt da han oppdager at broren lyver for ham. Han oppsøker Malte i Stavanger og nærmest tvinger ham med seg hjem til julefeiring. Her blir Malte sporet inn på slektsforskning og tar etter hvert en DNA-test. Som en direkte følge av dette blir Malte Moddy innblandet i hendelser der en gammel skatt – med røtter tilbake til vikingtid – spiller hovedrollen.”

 

Med en historisk hilsen

 

Kilder:

Vikingarven er skrevet av Jan Ragnar Nymoen. Utgitt 2016 på Araltes forlag

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top