Forlag: Solum forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Kamel Daoud

 

Dato: 08.11.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Meursault-saken”, er en sterk, spennende og dyster roman. En roman jeg virkelig anbefaler på det varmeste. Dette er oppfølger romanen til Albert Camus’ klassiker “Den fremmede”. Boken er både anerkjent og kritisert som en av tidenes mest kjente romaner.

Kamel Daoud har skrevet en bok som handler om Haroun, som er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus’ mesterverk Den fremmede.

70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet sitt som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, påberoper han seg retten til endelig å få lov til å dø.

Dette er en spennende, intens, dyster, sterk og viktig roman. Boken er fortsettelse på en meget anerkjent roman. Kamel har skrevet en bok som virkelig er til å anbefale. Den er alvorlig og tar oss med til en dyp og skremmende familiehemmelighet.

For en fantastisk roman, jeg har valgt å gi denne boken terningkast 5! En fornøyelse å lese! En reise inn i en dyster hemmelighet og en intens og sjokkerende handling. Jeg er imponert!

 

Bakside informasjon om boken:

“Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus’ mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet sitt som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, påberoper han seg retten til endelig å få lov til å dø.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Solumforlag.no. (2016). Meursault-saken. Lokalisert 08.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top