Forlag: Liv forlag

Sjanger: Kriminalroman

Forfatter: Frode Eie Larsen

Årstall: 2011, 2013, 2014 og 2015

Dato: 09.11.2016

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Ute etter ekstremt spennende kriminalromaner, Ja da er Frode Eie Larsen noe for deg. Bøkene er tidligere utgitt i innbundet, men er nå tilgjengelig som pocket. I tillegg så kommer femte bok ut i løpe av 2017. Dette er sterke, dystre, spennende og mystiske kriminalromaner som er verd å lese.

 

I første bok “Hemmeligheten”, stifter vi bekjentskap med Oskar Myhre, han har en hemmelighet. I tyve år har den gnagd i underbevisstheten. Da barndomskameraten Fredrik Larsen plutselig dør, begynner skjelettene fra fortiden å røre på seg. Sammen med Fredriks lillesøster, Jessica, begynner Oskar å lete etter svar. Begikk Fredrik virkelig selvmord, eller ble han drept? Svarene de får leder alle sammen tilbake til den høstkvelden for tyve år siden.

Dette er en imponerende debutroman, som både byr på mystisk, actionfyll og dyster spenning. “Hemmeligheten”, er en vill og sterk roman. En bok jeg har valgt å gi terningkast 5! For en start på et sterkt forfatterskap. Frode kan skreve kriminal litteratur.

 

I andre bok “Jordtårer”, drar forfatteren oss med på enda et nytt eventyr. Boken handler om Torstein som elsker å grave, og en dag finner han noen beinrester i et skogholt bak gården der han bor. Men da han plutselig står med en menneskeskalle hånden er det slutt på leken. Eddi Stubb vikles inn i en ny etterforskning, hvor løgner, sjalusi, skjulte grusomheter og gammelt hat lokkes frem i dagen. En dag ender det i drap.

For en rå handling. “Jordtårer”, er mystisk, grotesk og brutal. Den gir meg frysninger langt ned over ryggen. For et plott. Jeg bøyer meg i støvet og gir Frodes andre bok terningkast 6!

 

I neste bok, “Du skal lide”, tar forfatteren oss med på enda et actionfylt eventyr. Han slo opp øynene. Blunket. Mørket ble farget gult, rosa og grønt, av taktfaste, blinkende neonlys. En jevn dur fra trafikken, bare avbrutt av et og annet bilhorn. De nattlige lydene ble forstyrret av et høyt, skingrende rop. Oppstemt, ivrig, eller kanskje fortvilet? Tanber Thyve dro dynen til side og satte seg på sengekanten. En del av ham hang fortsatt igjen i den drømmeløse søvnen, men han kunne allerede konstatere: Noe var alvorlig galt.

Denne er også spennende, men til tider langtrukken. Boken er mystisk og Frode overbeviser igjen at han kan sin sjanger. Denne gir jeg terningkast 4!

 

I fjerde bok “Englefjær”, er handlingen lagt til november. Snøen har lagt et mykt, hvitt teppe over bakken og lyset fra gatelyktene tegner bleke lommer i mørket. Inne på rom 101 på Rekkevik sykehjem i Larvik står Eddi Stubb. Foran ham i sengen ligger Borgny Larsen. Hun er død. I munnen hennes finner Eddi en hvit fjær, og han forstår at dette ikke er bra. Klarer han å finne løsningen før flere liv går tapt?

WOW, for en bok. Dette er virkelig hans beste, bedre en debuten fra 2011. For en handling, for et personalia og for en forfatter. Frode Eie Larsen har igjen vist at han mestrer å lage hårreisende spenning mellom to permer. BRAVO. Takk for lese opplevelsen. Klart terningkast 6! Meget imponerende.

 

Så kjøp, les og forbered dere lesere på bok nummer 5 som kommer i 2017. Den har fått tittelen: “På overflaten flyter vannliljene”.

Jeg gleder meg virkelig til enda en spennende eventyr fra Frode Eie Larsen.

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2011 – 2016):

http://forlagshusetivestfold.no/hemmeligheten-frode-eie-larsen-393

http://forlagshusetivestfold.no/jordtarer-frode-eie-larsen-394

http://forlagshusetivestfold.no/du-skal-lide-pocket-frode-eie-larsen

http://forlagshusetivestfold.no/englefjaer-frode-eie-larsen

Lokalisert 09.11.2016

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top