Tidenes råeste krimduo!

Forlag: Capitana

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfattere: Jørn Lier Horst og Thomas Enger

 

Sider: 430

 

Dato: 23.07.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Tidenes råeste krimduo!»

— Simen Ingemundsen

Helt siden jeg fikk vite at Jørn Lier Horst og Thomas Enger hadde slått seg sammen for å skrive krim, har jeg gledet meg til resultatet. Denne måneden fikk jeg endelig, på lik linje med andre norske lesere, gleden av å lese første kriminalroman med kjendisblogger Emma Ramm og politiførstebetjent Alexander Blix i hovedrollen.

«Nullpunkt» er starten på tidenes råeste samarbeid, ført med penn av to av Norges dyktigste forfattere. Å jeg har bare en ting å si: «WOW, for en lesefest». Dette er en spektakulær, dramatisk, leken og spennende reise gjennom nåtidens Oslo og kriminaliteten som skjer i Norges hovedstad.

For med Jørn Lier Horst kompetanse og erfaring innen politi – etterforsking, samt Thomas Enger dramatiske beskrivelser og innmari gode fantasi, utfyller de hverandre på en særdeles god måte. Dette er et samarbeid jeg virkelig gleder meg til å lese mer av i framtiden.

«Nullpunkt» åpner med et nervepirrende skytedrama. Så videre fører forfatterne leserne inn i en underholdende, dramatisk og spennende handling. Horst og Enger har skrevet en fengende kriminalroman som er vanskelig å legge fra seg når en først har startet å lese.

«Et fyrverkeri av en kriminalroman!»

— Simen Ingemundsen

Handlingen er lagt til Oslo i år 2018. Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi EVIG ENER. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. Politiførstebetjent Alexander Blix (45) sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan.

Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet.

«Det er sjelden jeg sier det, men denne kriminalromanen skal jeg lese flere ganger!»

— Simen Ingemundsen

«Nullpunkt» er et spektakulært og intelligent møte med Thomas Enger og Jørn Lier Horst. Tidligere er Horst kjent for etterforskningsleder William Wisting og Enger kjent for journalist Henning Juul. Jeg er meget begeistret for deres samarbeid. De har levert en drivende god kriminalromanen, som både engasjerende og får nakkehårene til å reise seg. Deres måte å skrive på er troverdig og en kan til tider føle tilstedeværelse i handlingen. Dette er en 430 siders spinnvill leseopplevelse, som jeg håper det blir flere av.

«Nullpunkt, er en av bøkene du virkelig bør lese i høst»

— Simen Ingemundsen

 

Mitt terningkast av boken:

—6

 

Bakside informasjon om boken:

«Oslo 2018. Den tidligere langdistansedronningen Sonja Nordstrøm dukker aldri opp til lanseringen av sin omstridte selvbiografi EVIG ENER. Og da kjendisbloggeren Emma Ramm (24) oppsøker Nordstrøms ulåste hjem senere samme dag, finner hun spor etter basketak. Et startnummer, et 1-tall, er festet til Nordstrøms fjernsyn. Politiførstebetjent Alexander Blix (45) sliter fortsatt med ettervirkninger av en gisselsituasjon 19 år tidligere, der han skjøt og drepte faren til en fem år gammel jente. Han får jobben med å lede etterforskningen av forsvinningsmysteriet. Spor etter Nordstrøm dukker opp på ulike steder og til tidspunkt som virker å være del av en nøye uttenkt plan.

Omstendighetene tvinger Emma og Blix til å begynne å samarbeide. På hver sine måter forsøker de å avsløre og stoppe en metodisk og nådeløs drapsmann med en åpenbar appetitt på dramatikk. Han ønsker oppmerksomhet. Og han har bare så vidt satt i gang spillet»

 

Med sommerhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jørn Lier Horst og Thomas Enger. (2018). «Nullpunkt». Capitana forlag: Oslo.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top