Forlag: Tiden forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Deon Meyer

 

Dato: 13.11.2016

 

Sider: 608

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Ute etter kriminallitteratur av internasjonal klasse. Dette er en intens, sjokkerende og ekstremt spennende roman. Deon Meyer har igjen skrevet en kriminalroman med brutale og sterke beskrivelser. Virkelig en bok å anbefale.

“Brennende spor” handler om Lemmers første lov og ikke å bli involvert. Men når Emma le Roux ser på ham med bedende øyne og saken er god, kan lover brytes. Likevel ender han opp på en støvete landevei med en Smith & Wesson mot hodet. Overfallsmennene sparker ham, slår ham og stjeler pistolen. Han vil ha den tilbake. Han vil ha hevn.

Samtidig forbereder islamske nettverk en terroraksjon under fotball-VM i Sør-Afrika. Aksjonen innebærer våpen- og diamantsmugling for å finansiere det hele. Det vil koste liv å stoppe den. Mange liv. Etterforsker Janina Mentz i President Intelligence Agency har en stor utfordring foran seg. Men vil etterforskningen overleve de interne maktforholdene i organisasjonen? Er det mer enn bare våpen som smugles? Og hvilken rolle spiller Lemmer og hans overfallsmenn?

Gjennom 600 sider tas vi leserne med på en litterær reise. Den byr på en solid handling. Dem har oss med til blant annet Sør – Afrika og tematikken snurrer rundt diamantsmugling, terror og væpnet kriminalitet. Romanen byr på en intens, gripende, fengende og internasjonal handling. Virkelig en bok å anbefale. Spennende fra første til siste side.

“Brennende spor”, har jeg valgt å gi terningkast 5! For en roman og for en handling. En bok som byr på spenning i høy klasse. Dere kan virkelig glede dere til denne spennende reise. En litterær godbit som er verd å lese!

 

Bakside informasjon om boken:

“Det sørafrikanske etterretningsorganisasjonen President intelligence agency frykter at noen planlegger å selge bloddiamanter fra Kongo for å finansiere terroraksjoner under fotball-VM i Sør-Afrika. Samtidig eskorterer Lemmer to svarte neshorn fra Zimbabwe til en privat park i Sør-Afrika. Da bilen blir forsøkt kapret, skjønner Lemmer at den må inneholde noe mer verdifullt enn de to neshornene.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Tiden.no. (2012). Brennende spor. Lokalisert 13.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top