Forlag: Tiden forlag

 

Sjanger: Kriminalroman/Thriller

 

Forfatter: Deon Meyer

 

Dato: 13.11.2016

 

Sider: 410

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Deon Meyer er igjen bokaktuell med boken “Cape Town”. Boken har også blitt en internasjonal TV serie. Dette er et mesterverk av en thriller og forfatteren har igjen skrevet solid og karakterdrevet krim. Boken er virkelig noe å anbefale videre.

Deon har tidligere skrevet bøker som Hvite skygger, syv dager og kobra, samt mange flere. Boken “Cape Town”, er noe for seg selv. Igjen viser forfatteren sin profesjonell måte å beskrive brutalitet og spenning.

Romanen handler om Mat Joubert som hadde alt. En gang var han en stigende stjerne i politistyrken i Cape Town, men så ble kona myrdet, og med henne døde fremtidshåpet. Alkoholisert og lammet av sorg er han nå bare en skygge av seg selv.

Etterhvert ut over de 400 sidene, dukker en ny drapsmann opp, en som tilsynelatende bare tar livet av tilfeldige offer. Dette fører til at Mat Joubert kaster seg inn i saken og ser på den som sin siste sjanse for å finne tilbake til den han en gang var. Men i sin jakt på morderen forstår han raskt at han ikke er den eneste som har spøkelser fra fortiden som må drives ut.

Dette er litt av en roman. Den holder spenningen oppe fra første til siste side. Romanen er virkelig en litterær godbit. En thriller som får deg til å grøsse og kjenne nakkehårene reise seg. Gjennom 400 sider, blir du med på en litterær reise som byr på brutal vold, solid spenning og ekstrem dramatikk. Wow for en bok, jeg er meget imponert igjen over forfatterens måte å beskrive romanens handling på.

Deon Meyers bok har jeg valgt å gi terningkast 5! Dette er virkelig en mystisk og intens roman. Meyer viser sitt talent som forfatter og jeg er imponert. Denne kan du virkelig glede deg til å lese.

 

Bakside informasjon om boken:

“Mat Joubert hadde alt. En gang var han en stigende stjerne i politistyrken i Cape Town, men så ble kona myrdet, og med henne døde fremtidshåpet. Alkoholisert og lammet av sorg er han nå bare en skygge av seg selv. Så dukker en ny drapsmann opp, en som tilsynelatende bare tar livet av tilfeldige offer. Mat Joubert kaster seg inn i saken og ser på den som sin siste sjanse for å finne tilbake til den han en gang var. Men i sin jakt på morderen forstår han raskt at han ikke er den eneste som har spøkelser fra fortiden som må drives ut.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Tiden.no. (2016). Cape Town. Lokalisert 13.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top