Forlag: Samlaget

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Rune Timberlid

 

Dato: 17.12.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Operasjon Siskin”, er Rune Timberlid’s femte kriminalroman om politibetjent Rolf Randen. Romanen handling er lagt til 1944, med dramatiske hendelser der Gestapo. I denne kriminalromanen står svik og tortur sentralt. Dette er en sterk, realistisk og brutal roman. Det hele utspiller seg i Sognefjord.

Romanen handler om et brutalt drap, som fører til svik og tortur mot Gestapo. Dette er en realistisk, historisk og spennende kriminalroman.

Rune’s bok “Operasjon Siskin”, er lagt til Sognefjorden, november 1944. Vi blir med på hjemmefronten sabotasjeaksjoner som skal stoppe den viktige aluminiumsproduksjonen i Høyanger.

Romanen skiftet mellom fortid og nåtid. Førde, desember 2007. Der den velstående forretningsmannen Vilhelm Siplo, daglig leder av et varehus. Han blir brutalt banka opp av torpedoer og seinere drept.

Konkurrenten George Rudsvik blir utsatt for drapsforsøk med en bilbombe. Etterforskingen fører til politibetjent Rolf Randen inn i et miljø som ikke nøler med å gjøre hva som helst for å skaffe seg rask rikdom. Men sporet peker bakover i tid, mot dramatiske hendelser der Gestapo.

Timberlid’s roman handler om andre verdenskrig, et mord, svik og tortur. Politibetjent Rolf Randen, må i denne romanen løse en historisk gåte. Dette er en sterk, historisk, brutal, spennende og realistisk kriminalroman. Jeg har valgt å gi denne boken terningkast 4. Til tider langtrukken, men ekstremt spennende.

NB: Romanen er skrevet og utgitt på nynorsk!

 

Bakside informasjon om boken:

“Eit brutalt drap fører tilbake mot svik, tortur og Gestapo i denne medrivande og kritikarroste kriminalromanen. Sognefjorden, november 1944: Heimefronten kan endeleg starte med sabotasjeaksjonar som skal stoppe den viktige aluminiumsproduksjonen i Høyanger. Førde, desember 2007: Den velståande forretningsmannen Vilhelm Siplo dagleg leiar av eit varehus blir banka opp av torpedoar og seinare myrda.

Konkurrenten George Rudsvik blir samstundes utsett for drapsforsøk med ei bilbombe. Etterforskinga fører politibetjent Rolf Randen inn i eit miljø som ikkje nøler med å gjere kva som helst for å skaffe seg rask rikdom. Men spora peikar også bakover i tid, mot dramatiske hendingar der Gestapo, svik og tortur stod sentralt.”

 

Med spennende hilsen

 

Kilder:

Samlaget.no. (2008). Operasjon Siskin. Lokalisert 17.12.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top