Kriminalroman om politiarbeid!

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jan- Robert Henriksen

 

Dato: 01.10.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

I debut romanen «De udugelige» byr Jan – Robert Henriksens på lun og varm humor og høy dramatikk. Dette er en alvorlig roman, som forteller om politiets arbeidsoppgaver. Her kommer leserne tett inn på politiet og under huden på politiets arbeidsmetoder. JR Henrixen har skrevet en fiktiv roman, men tar leserne med til den tradisjonelle krimsjangeren der autentisk politiarbeid spiller en sentral rolle. Henriksen fokuserer ikke på volden, men gir det vonde et ansikt. Dette er en ekstremt spennende roman som virkelig kan anbefales.

«De udugelige» handler om en serbisk krigsfange. Denne fangen spiller en sentralt i romanen. Han soner i Norge. Det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske et utstillingsvindu.

I denne historien forteller forfatteren om alt faenskap politiet opplever i Norge. Samtidig speiler Jan – Robert Henriksen det mangfold som finnes i politikulturen. Leserne får innblikk i de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker.

Jan – Robert Henriksen er tidligere kjent under artistnavnet Yann-Robert. Han er underholdningsartist, buktaler, komiker, foredragsholder og forfatter. Med debuten «De udugelig», viser JR Henrixen at han kan skrive kriminalroman, med en humoristisk twist. Forfatterens byr gjennom boken på realistiske beskrivelser og en får et troverdig innblikk i politiarbeid. For dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Så om du enda ikke har lest boken, så kan du glede deg.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«En serbisk krigsfange som soner i Norge står sentralt og det åpenbare gir politiet tunnelsyn. For noen blir det jakt, for andre en kamp for å være profesjonelle, for de falske – et utstillingsvindu. Dagens politi står overfor grenseløs kriminalitet. Dette er en historie som tar for seg slik faenskap, samtidig som den speiler det mangfold som finnes i politikulturen. Den forteller om de ambisjonsrike, de utladete, de lojale, dilettanter, flinkiser, resignerte, men også vanlig politi med sterk etisk forankring og kjærlighet til mennesker. Romanen forener varm humor og den tradisjonelle krimsjangeren med autentisk politiarbeid. Henriksen maler ikke ut vold, men gir det vonde et sant ansikt. Dette er fiksjon med utgangspunkt i virkelige mennesker, de som kanskje handler i samme matbutikk som deg.»

 

Med høst hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). De udugelige. Lokalisert 01.10.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top