"Engelen Gabriel - spenningsroman om havet, døden og kjærligheten" av Jean-Louis AdorsenENGELEN GABRIEL:

Forlag: Adorsen.no

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jean-Louis Adorsen

 

Terningkast: 4

 

Dato: 08.03.2020

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Jean-Louis Adorsen debuterte i 2017 med kriminalromanen “Høstmørket” som fikk terningkast 5 av meg. En bok som var temmelig spennende, og som bød på dramatiske skildringer og underholdende beskrivelser i flere porsjoner. Jeg likte den innmari godt, og ble meget begeistret allerede fra jeg så omslaget. Ikke bare var den imponerende godt skrevet, men den var også visuelt fin å se til, noe som betyr litt når en debutant og indie-forfatter skal leses.

Så to år etter, fulgte han opp med “Engelen Gabriel” (2019), som jeg syntes var grei, men kanskje litt for spesiell for min smak, men til syvende og sist likte jeg den rimelig godt. Det var en spenningsroman om havet, døden og kjærligheten. Jeg ble underholdt fra første til side, noe som er viktig, men den bød på litt for lite spenning, spør du meg. Men se bort i fra at den var litt tammere enn debuten, var dette en leseverdig bok, som ga meg frysninger langt nedover leggene og langt oppover armene. For det er lett å henge seg på, og lett å følge med.

“Engelen Gabriel” var ingen komplisert krim, så jeg vil virkelig anbefale å lese både “Høstmørket” og “Engelen Gabriel”. Jeg slukte dem rimelig kjapt, men det tok litt lengre tid med bok to, enn det gjorde med den første. Jeg vil kalle bøkene til Adorsen for “Feelgood-krim”, og jeg håper Jean-Louis Adorsen, gir ut noe nytt snart, for han er savnet. Han er dyktig, det skal bare litt til, så vil han klatre litt lengre opp, enn der han er nå, så jeg gleder meg til mer. For jeg selv, til tross for at den andre boken var mer rolig, så ser jeg at denne forfatteren kan det han holder på med. Han er dyktig, så Jean-Louis Adorsen, ikke gi opp, gi ut mer er du grei.

 

Bakside informasjon om boken:

“Naturfotografen Gabriel Dahl er på vei til Telemark for å lage film om bever. Underveis får han et innfall og tar av mot den vesle sørlandsbyen Smalvik, hvor han tjue år tidligere var på ferie med foreldrene og ble kjent med elleve år gamle Anette. Han var tre år eldre og reddet henne fra en gjeng brutale mobbere. Som voksen har Gabriel ofte lurt på hvordan Anette har fått det senere i livet. Når han for en gangs skyld er på disse kanter, skal han forsøke å finne det ut. Han får snart føle på kroppen at det er noen som slett ikke liker at han prøver å få kontakt med henne.”

 

Med vårlig hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Adorsen.no. (2019). Engelen Gabriel. Lokalisert 08.03.2020 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top