Nostalgiske øyeblikk med Donald Duck Og Co!

Forlag: Egmont Kids Media

Sjanger: Tegneserie/Barn/Ungdom/Familie/Underholdning

Forfatter: Walt Disney Company

Dato: 14.06.2018

Sider: 50 tallet: 226 og 60 tallet: 226

Kilde: Pocket

Emne:

70 år jubileum

 

 

Selve anmeldelsen:

Da jeg var barn leste jeg Donald Duck & Co hver eneste uke. Det var alltid like kjekt å ta morgen turen til nærmeste butikk hver mandag og plukke det nyeste bladet fra hyllen. Donald Duck skulle jeg ha! Hvert nummer var for et barn fullstappet med reinspikket lykke. Med Donald Duck fikk jeg flere timer med lettbeint underholdning og langbeint humor på kjøpet.

I år er det hele 70 år siden Donald Duck & Co for første gang så trykkeriet i Norge. Året var 1948, da Norges befolkning først fikk hilse på Donald Duck og venner hans. I anledning 70 års jubileet for Donald Duck & Co i Norge gis det ut en serie på 6 utgivelser. Hver bok tar for seg et tiår og inneholder 6 nummer fra tidsepoken.

Hver bok inneholder flere nostalgiske historier som virkelig bør leses. Alle bladene i hver bok er komplett med tegneserie, reklame, oppgaver, vitser, gåter og annen form for aktiviteter.

Jeg har til nå lest de to første utgivelsene i serien, som tar for seg 50- og 60- tallet. Jeg ser virkelig fram til de neste fire bøkene som kommer i serien.

Dette er en underholdende, kunstnerisk, fargerik og fengende reise gjennom Donald Duck & Co’s mangeårige historie. Med reklame får leserne også innblikk i hva nordmenn kunne kjøpe på den tiden og hva ting kostet. Hver utgivelse i jubileet er fullstappet med flere humoristiske øyeblikk som virkelig bør oppleves. Jeg kan virkelig anbefale disse utgivelsene til de som liker og har likt Donald Duck.

Selv etter 70 år er Donald Duck like populært for barn og unge. Familier har benket seg foran Donald og hans venner i flere tiår! Det gjør de fortsatt. Prisen per bok er 129kr. Men det er det sannelig verd! De er verd hver eneste krone!

 

Mitt terningkast av bøkene:

50 tallet i serien: Terningkast 5

60 tallet i serien: Terningkast 6

 

Bakside informasjon om boken:

«I år er det 70 år siden det første Donald-bladet ducket opp i Norge. I den andledning har vi laget en jubileumsbokserie med Donaldblader fra de forskjellige tiårene. Bli med på den fantastiske reisen til Norges morsomste og viktigste ukeblad!»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Serie.no og Egmont Kids Media. (2018). Donald Duck & Co: 50- og 60- tallet. Lokalisert 14.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top