Forlag: Press

 

Sjanger: Drama/Kriminalroman

 

Forfatter: Carsten Jensen

 

Dato: 03.04.2017

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Carsten Jensen har med “Den første sten” skrevet en intens, dramatisk, brutal og spennende roman. Jensen har igjen laget et storslått og velskreven drama, med religiøse og politiske dimensjo­ner. Dette er en kriminalroman som virkelig får deg til å tenke. Carsten har skrevet en realistisk og engasjerende thriller.

“Den første sten”, preges av forskjellen mellom godt og ondt og venn og fiende. Romanen handler blant annet om afghansk stam­mejustis og skandinavisk moralisme. Som veves sammen i blodhevn.

I Jensen’s dramatiske, sjokkerende, brutale og skremmende roman følger leserne tropper. Soldater som møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring.

I maktva­kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med.

Alt de opple­ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven­de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst.

 

Min konklusjon av boken:

Carsten Jensen har gjort storslått research til dette realistiske verket. Dette er et krigseposet som er imponerende formidlet mellom to permer.

I “Den første sten”, holder forfatteren spenningen oppe fra første til siste side. Det er vanskelig å legge denne kriminalromanen fra seg før siste setning er lest.

Jensen’s sine beskrivelser og skildringer er brutale og dramatiske. Handlingen i “Den første sten” er både dystre, spennende, intens, dramatisk, skremmende og sjokkerende.

Leserne kan til tider føle tilstedeværelse i forfatterens handling. Det er sårt å lese forfatterens formidling. Forfatteren bruker sine religiøse og politiske erfaringer og kunnskap i denne ekstremt spennende thrilleren.

Carsten Jensen er dansk og forteller en sterk historie om Danmarks soldater. Dette er en tåredryppende, sår og tankevekkende thriller.

Forfatteren har skrevet en troverdig og realistisk bok. Dette er uten tvil et av de mest engasjerende og psykologisk portrettene jeg har lest av dansk militær. Dette er dystert, sterkt og viktig lesning. En roman som virkelig kan anbefales.

 

Mitt terningkast for boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktva­kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opple­ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven­de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Fpress.no. (2017). Den første sten. Lokalisert 03.04.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top