Forlag: Universitetsforlaget

 

Sjanger: Historie

 

Forfatter: Leidulf Melve

 

Sider: 152

 

Dato: 05.04.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“Hva er Middelalderen” er Leidulf Melve’s bidrag til “Hva er serien”. Dette er kunnskapsrik litteratur som virkelig kan anbefales. Forfatteren gir leserne en kort, unik og viktig introduksjon av en fascinerende historisk periode. Dette er en kunnskapsrik innsikt i Middelalderen.

Melve gir leserne et omfattende innblikk middelalderen som historisk periode. Forfatterens bok er aktuell litteratur siden vi idag har Game of Thrones og Harry Potter. Dette er bare noen eksempler på hvordan middelalderen gis nytt liv over 500 år etter at perioden tok slutt. Det virker som om vi enda ikke er ferdig med den på 1500-tallet.

I “Hva er middelalderen”, får leserne svar på fire ulike svar. Det første er romantisk og har edle riddere i hovedrollen, det andre er dystert, preget av strenge paver og blodige korstog, det tredje viser hvor moderne perioden var og det fjerde viser ukjente sider ved middelalderen.

Boken oppsummeres med at de sammen er viktige for Middelalderen som periode. Melve gir oss med denne boken forståelse av verden idag og hvor mye Middelalderen har å si for verdenshistorien.

Dette er en omfattende, kunnskapsrik, spennende, troverdig og kort introduksjon. Vi som lesere får en sjokkerende, skremmende og informativ innføring av noen av de viktige sidene ved middelalderen.

 

Min konklusjon av boken:

Leidulf Melve gir med “Hva er Middelalderen”, et solid og unik innblikk i en av verdenshistoriens viktigste perioder. Dette er et dypdykk i Middelalderen både politisk og historisk.

Leserne får i denne kunnskapsrike godbiten, innsikt i riddernes rolle, strenge paver og blodige korstog.

Melve tegner med “Hva er Middelalderen”, et omfattende bilde av Middelalderen som moderne periode og forfatteren viser ukjente sider ved middelalderen som ikke før har blitt publisert.

Forfatteren bruker historie og politikk som utgangspunkt for denne solide innføringen i 1500 tallets middelalder. Til tider kan denne boken være langtrukken og kjedelig, men dette er virkelig en viktig bok for å forstå historien.

Dette er en kort informativ innføring i Middelalderen som historisk periode. Dette er en godbit som virkelig bør leses. Forfatteren tar leserne med på en litterær reise gjennom 1500 tallet. Vi får en viktig oversikt over tiden fra den gang Middelalderen vokste fram og til dens slutt.

Leidulf Melve har svarte på hva middelalderen er og gir oss et omfattende svar. Ingen forfattere kunne formulert, skildret og beskrevet Middelalderen bedre enn Melve. Han tegner et fascinerende og interessant bilde av denne historiske perioden.

 

Mitt terningkast for boken:

–4

 

Bakside informasjon om boken:

“Hva er middelalderen? Ble vi ikke ferdig med den på 1500-tallet? Nei, svarer Leidulf Melve, middelalderen lever i beste velgående. Game of Thrones og Harry Potter er bare noen eksempler på hvordan middelalderen gis nytt liv over 500 år etter at perioden tok slutt. Svaret på hva middelalderen er, avhenger av hvem du spør. Denne boken gir fire ulike svar. Det første er romantisk og har edle riddere i hovedrollen, det andre er dystert, preget av strenge paver og blodige korstog, det tredje viser hvor moderne perioden var og det fjerde viser ukjente sider ved middelalderen. Sammen sier de noe om hvorfor perioden er viktig for vår verdensforståelse i dag. Slik får leseren både en kort introduksjon til viktige sider ved middelalderen og innsikt i hvordan historisk kunnskap blir til.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2016). Hva er Middelalderen. Lokalisert 05.04.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top