Et mesterverk av en serie!

Forlag: Saga bok

Sjanger: Historie/Vikingtiden

Forfatter: Torgrim Titlestad, Elizabeth Ashman Rowe og Bergsveinn Brigisson og mange flere

Sider:

– Bind 1: 444

– Bind 2: 497

– Bind 3: 609

Kilde: Innbundet

"Flatøyboka", er et litterært mesterverk. En serie med bøker som tar for seg Norges skapelse med et omveltningspreget Nord-Europa som bakteppe. Verket ble skrevet på slutten av 1300-tallet og ble det vakreste og sterkeste saga verket Island har skapt.

Gjennom flere tekster og vakre illustrasjoner blir vi kjent med en historie som på mange måter er ukjent. Dette er en litterær godbit av de sjeldne. Med innbinding i skinn, mange forskjellige tekster, store bokstaver og vakre illustrasjoner, er dette et litterært verk som jeg virkelig vil anbefale.

Verket var tiltenkt som lærdomsgave til den unge kong Olva 4. Håkonsson. Det skulle lære kongen om nørron styring og hva som var rett eller galt.

Bindene gir oss en solid, dramatisk, kunnskapsrik, sterk, skremmende, brutal og spennende innføring i Norges opphavsmytologi med Nor, Gor og Goe i sentrum.

Vi får gjennom flere hundre sider kjennskap til kongerekken som er knyttet til urkreftene og naturen. Her kommer vi tett inn på folket som skapte Norge og hvordan situasjonen i de nordiske landene var. Vi blir kjent med samfunnet og befolkningen som regjerte på den tiden. Dette er et historisk mesterverk og et praktverk av de sjeldne. En litterær skattekiste.

Bind I og II, gjør leserne kjent med Håken den godes og Olav Tryggvasons dramatiske liv og kongsgjerninger. Begge bindene er rikt illustrert med vakre tegninger og bilder. Forfatteren fremstiller historien på en brutal, realistisk og spennende måte. Bind 1 og 2 er på rundt 509 sider hver og tar for seg en viktig del av den nordiske og norske historien.

Bind III på litt over 600 sider, åpner med en fortelling om Harald Hårfagre som ble fostres i Dovre i Dovrefjell. Den forteller om rikssamlingenskongen og ideen bak å samle Norge til ett rike. Olav den hellige står i sentrum i dette bindet, som også er full av hedensk symbolikk og mystike hendelser.

Alle bindene er et mesterverk som er samlet mellom to skinn permer. En skattekiste for historie og litterært interesserte. Bindene er innholdsrike og solide. Vi tar gjennom flere hundre sider del i den norske historie.

Verket tar for seg en viktig del av historien. Dette er spennende, underholdende, skremmende og kunnskapsrike historier samlet i vakre bøker. Jeg har valgt å gi serien terningkast 5!

Bakside informasjon om bøkene:

Bind 1:

"På slutten av 1300-tallet ble det vakreste og største sagaverket på Island siden Snorre skapt, Flatøybok. Verket skulle overrekkes til den norske kongen, Olav 4. Han var da bare 17 år og ideen var at bokas innhold skulle bidra til å utdanne ham som konge med forankring i norsk kongehistorie tilbake til de eldste tider."

Bind 2:

"Mens bind 1 malte et panorama av Norges skapelse, opphavsmyter og jomsvikinger, gir bind 2 et bilde av et dramatisk tidsskifte da Olav Tryggvason og Olav den hellige kjemper for å overbevise folket om å vende seg bort fra sin gamle tro, noe som viser seg å ikke være så enkelt. Vi får fortellingen om oppdagelsen av Vinland og en dyp innsikt i norrøn kultur, tro og liv."

Bind 3:

"Bind III av sagaskatten Flatøybok åpner med fortellingen om Harald Hårfagre som fostres hos jotunkongen Dovre i Dovrefjell og som gir rikssamlingskongen ideen om å samle Norge til ett rike. Olav den hellige står i sentrum i dette bindet, som også er fullt av hedensk symbolikk og mystiske hendelser."

Med bokhilsen fra Boktimmy

Kilder:

– Sagabok.no. (2014). Flatøybok bind 1. Lokalisert 03.01.2017 på Internett http://sagabok.no/no/nettbutikk/p_133_flat_ybok__bind_1_.html

– Sagabok.no. (2015). Flatøybok bind 2. Lokalisert 03.01.2017 på Internett http://sagabok.no/no/nettbutikk/p_176_flat_ybok_bd_2.html

– Sagabok.no. (2016). Flatøybok bind 3. Lokalisert 03.01.2017 på Internett http://sagabok.no/no/nettbutikk/p_175_flat_ybok_bd_3_.html

– Sagabok.no. (2014 – 2016). Kongegaven. Lokalisert 03.01.2016 på Internett http://sagabok.no/no/nettbutikk/p_162_kongegaven_flat_ybok_1_3.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top