Bli bedre kjent med Folkerett!

Forlag: Universitetsforlaget

Sjanger: Politisk litteratur

Forfatter: Geir Ulfstein

Sider: 160

Dato: 05.04.2017

Kilde: E-Bok

Selve anmeldelsen:

"Hva er folkerett" er Geir Ulfstein's bidrag i "Hva er serien". Dette er et omfattende, kunnskapsrikt og troverdig bilde av folkeretten som politisk organ. Ulfstein gir et solid innblikk i folkerettens historie. Dette er 160 sider med fengende og realistisk lesning.

Ulfstein tar med denne boken, leserne med på en historisk reise. Han gir oss innblikk i opprettelsen av verdensorganisasjonen FN og ruinene etter andre verdenskrig. Forfatteren knytter folkeretten opp mot FNs, verdens og Norges historien på en troverdig og profesjonell måte. Leserne får innblikk i havretten's regulering av oljevirksomhet og fiske. En handel so kontrolleres av WTO. Det er ingen tvil om at befolkningen opplever folkerettsbrudd i form av krig og massive overgrep.

"Hva er folkerett" er en omfattende oversikt og en solid innføring i hva vi kan vente oss av folkeretten. Geir Ulfstein beskriver, skildrer og informerer om rettssystemets mange positive og negative sider. Leserne får her et omfattende innblikk i alt fra dagliglivet til de store politiske spørsmålene.

Med denne innføringen, har du alt du trenger for å forstå deg på folkeretten. Leserne får også innblikk i hvordan den har endret seg med tiden. Geir tar oss med gjennom internasjonale organisasjoner og domstoler viktige rolle.

Geir Ulfstein setter også et kritisk lys på om Norge i praksis oppfyller sine programerklæringer om folkerettens betydning. Forfatteren tegner et unikt bilde av folkeretten som politisk organ og hvilke rolle rettssystemet har spilt for verden.

Min konklusjon av boken:

Geir Ulfstein gir med "Hva er folkerett", et omfattende bilde av rettssystemet. Folkeretten er viktig for oss nordmenn og Ulfstein gis leserne svaret på folkerettens betydning. Geir gir leserne med denne utgivelsen svar på store politiske spørsmål. Et kort og omfattende innblikk i folkerettens historie.

"Hva er folkerett" viser lesere hva verdensorganisasjonen FN har å si for politikken. Forfatteren forteller om opprettet av FN og ruinene etter andre verdenskrig. Dette er en kunnskapsrik godbit. En troverdig oversikt over folkerettens som politisk organ.

Ulfstein gir leserne et omfattende, informativt og historisk innblikk i folkeretten som organ. Dette er et litterært mesterverk. Forfatteren har virkelig gjort et solid arbeid med å formulere, beskrive og skildre folkerettens betydning. Dette er uten tvil en politisk rett, som er viktig for den norske befolkning.

Forfatteren gir med denne boken en omfattende, viktig, unik og solid innføring i hva folkerett er. Dette er et troverdig svar på spørsmålet som stilles rundt folkeretten.

Mitt terningkast for boken:

–5

Bakside informasjon om boken:

"Folkeretten kan feire viktige seire. Verdensorganisasjonen FN ble opprettet i ruinene av andre verdenskrig. Havretten regulerer oljevirksomhet og fiske. Handelen kontrolleres av WTO. Men samtidig opplever vi folkerettsbrudd i form av krig og massive overgrep.

Hva er FOLKERETT gir en innføring i hva vi kan vente oss av folkeretten. Boka beskriver hvordan dette rettssystemet gjelder alt fra dagliglivet til de store politiske spørsmålene. Den viser hvordan folkeretten endrer seg, ikke minst gjennom internasjonale organisasjoner og domstoler. Geir Ulfstein setter også et kritisk lys på om Norge i praksis oppfyller sine programerklæringer om folkerettens betydning."

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

Kilder:

Universitetsforlaget.no. (2016). Hva er folkerett. Lokalisert 05.04.2017 på Internett https://www.universitetsforlaget.no/nettbutikk/boker%7C%7Chva-er-bokene%7C%7Chva-er-folkerett-uf.html

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top