Et historisk og vitenskapelig bekjentskap med Jesus!

Forlag: Dreyer forlag

 

Sjanger: Historie/Politikk/Religion

 

Forfatter: Per Bjarne Ravnå

 

Dato: 14.01.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Jesus fra Nasaret” er skrevet av historiker Per Bjarne Ravnå. Gjennom nærmere 350 sider, gir forfatteren leserne på en troverdig måte, et historisk og dokumentarisk innblikk i Jesus liv og virke.

Forfatteren stiller spørsmål, om Jesus var en mislykket profet eller Guds sønn? Ved hjelp av religions-, vitenskap- og historisk- kunnskap setter han leserne inn i kristendommens historie. For er det mulig ved hjelp av tro og vitenskap og finne ut hvem Jesus var. Dette er noe av det forfatteren presenterer i denne gripende, dramatiske og kunnskapsrike bok om verdens største religion.

Ifølge verdens største religion, kristendommen, så er Jesus fra Nasaret både et menneske som har levd her i vår verden. Samtidig regnes han som et guddommelig vesen som eksisterer til evig tid.

Påstanden om at han har levd, kan undersøkes historiefaglig på samme måte som andre påstander om vanlige mennesker, men hva med påstanden om at han er guddommelig.

Kan historiefaglige undersøkelser bevise eller motbevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke og sto opp fra de døde for så å bli tatt opp til himmelen? «Ja, så absolutt!» sier noen forskere. Andre svarer like bombastisk «Nei!»

I løpet av de siste tjuefem årene har forskningsfeltet «Den historiske Jesus» eksplodert i et mylder av forsøk på å komme fram til vitenskapelig baserte oppfatninger om hvem og hva Jesus egentlig var. Kildematerialet blir presset til det ytterste, og grensene mellom fag og forkynnelse blir utfordret i alle retninger.

I “Jesus fra Nasaret” tar historiker Per Bjarne Ravnå utgangspunkt i sentrale deler av forskningen, vitenskapen og Bibelen, for å skapet et oversiktlig bilde av Jesus liv og død. Han besvarer spørsmålet rundt om Jesus var en mislykket profet eller Guds sønn på en interessant og troverdig måte.

Det er ingen tvil om at forfatteren har satt seg inn i Bibelen og vitenskapens syn på kristendommen. Han undersøker hvor tett på spørsmålet om Jesus guddommelighet det er mulig å komme før man går over fra faglig basert viten til religiøs tro. Dette er en interessant, spennende og troverdig innføring om Jesus liv og virke. Et tema som regnes for å være kontroversielt.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Ifølge verdens største religion er Jesus fra Nasaret både et menneske som har levd her i vår verden, og et guddommelig vesen som eksisterer til evig tid. Påstanden om at han har levd, kan undersøkes historiefaglig på samme måte som andre påstander om vanlige mennesker – men hva med påstanden om at han er guddommelig? Kan historiefaglige undersøkelser bevise eller motbevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke – og sto opp fra de døde for så å bli tatt opp til himmelen? «Ja, så absolutt!» sier noen forskere. Andre svarer like bombastisk «Nei!»

I løpet av de siste tjuefem årene har forskningsfeltet «Den historiske Jesus» eksplodert i et mylder av forsøk på å komme fram til vitenskapelig baserte oppfatninger om hvem og hva Jesus egentlig var. Kildematerialet blir presset til det ytterste, og grensene mellom fag og forkynnelse blir utfordret i alle retninger. I denne boken tar historiker Per Bjarne Ravnå utgangspunkt i sentrale deler av denne forskningslitteraturen, og undersøker hvor tett på spørsmålet om Jesus guddommelighet det er mulig å komme før man går over fra faglig basert viten til religiøs tro. Boken er en levende og interessant innføring for allmenne lesere i et komplekst og ofte kontroversielt tema.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Dreyerforlag.no. (2017). Jesus fra Nasaret. Lokalisert 14.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

One thought on “Et historisk og vitenskapelig bekjentskap med Jesus!

  1. Det er jo selvsagt helt umulig å bevise at Jesus gikk på vannet, helbredet syke etc, men det går ikke an å si at han var en misslykket profet. Det kan bare ende-tiden vise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top