En utrolig viktig bok om å kunne forsvare seg!

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Faktabok

 

Forfatter: Johnny Brenna

 

Sider: 160

 

Dato: 15.01.2018

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

Johnny Brenna har med “Håndbok i selvforsvar”, laget en velskreven, lettlest, kunnskapsrik og grundig innføring i selvforsvar.

Forfatteren har tidligere arbeidet som politispaner og er sertifisert instruktør innenfor diverse selvforsvarssystemer. Med solid kunnskap og lang omfattende erfaring gir forfatteren leserne et oversiktlig, troverdig og innholdsrik innblikk i selvforsvars mange metoder og teknikker.

Verden blir et fredeligere sted. Men selv om det til tider er fredelig i verden, preges nyhetene av vold, ran og overfall. De aller færreste er klar over hvor få og enkle grep som skal til for ivareta vår egen, personlige sikkerhet.

Håndbok i selvforsvar gir menn og kvinner, sentrale og praktiske løsninger innen personlig sikkerhet og selvforsvar. Og denne kunnskapen bidrar til at du ferdes på en sikrere måte ute i på gata. Når du blir mer bevisst og oppmerksom på omgivelsene, så vil du kunne handle for unngå å bli nok et offer i krim-statistikken.

Skulle man likevel komme ut for farlige situasjoner, så gir boka også konkret kunnskap om hvordan man skal håndtere fysiske konflikter. Teknikkene som er beskrevet er enkle og effektive og passer for begge kjønn. Og de forklares av en mann som vet hva han driver med.

Johnny Brenna har delt opp boken “Håndbok i selvforsvar” i to deler. Boken er delt opp i forebygging og kamp. Leserne blir også kjent med forsvar i mellomdistanse og nærkamp. Forfatteren tar gjennom bokens 160 sider, for seg flere metoder som skal hjelpe enhver i forsvar.

Selv kunne jeg lite om forsvar, men det var før jeg leste Brenna’s oppskriften på hvordan en skal forsvare seg om en skulle havne i problemer. Med Brenna’s kunnskap om selvforsvar, er veien kort på vei mot et tryggere liv.

Boken inneholder også flere illustrasjoner og grafer, som gir et forbilledlig innblikk i selvforsvar. Her får du illustrasjoner som viser hvordan du skal utføre de flere metodene, bedre oppskrift skal du leite lenge etter. Med oversiktlig litteraturliste, kan en fordype seg mer i diverse selvforsvars metoder. Det er ingen tvil om at Brenna har erfaring innen feltet og gir oss en omfattende, oversiktlig og troverdig innblikk i kunsten rundt forsvar. Johnny Brenna har skrevet en litterær godbit som virkelig bør leses.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Verden blir et fredeligere sted, men vold, ran og overfall preger nyhetene og bybildet. De aller færreste er klar over hvor få og enkle grep som skal til for ivareta vår egen, personlige sikkerhet. Håndbok i selvforsvar gir menn og kvinner, sentrale og praktiske løsninger innen personlig sikkerhet og selvforsvar. Og denne kunnskapen bidrar til at du ferdes på en sikrere måte ute i på gata. Når du blir mer bevisst og oppmerksom på omgivelsene, så vil du kunne handle for unngå å bli nok et offer i krim-statistikken.

Skulle man likevel komme ut for farlige situasjoner, så gir boka også konkret kunnskap om hvordan man skal håndtere fysiske konflikter. Teknikkene som er beskrevet er enkle og effektive og passer for begge kjønn. Og de forklares av en mann som vet hva han driver med. For tidligere politispaner Johnny Brenna vet hvor haren hopper. Med hans kunnskap og lange erfaring, vil den som aktivt bruker rådene i denne boka unngå å bli et lett bytte for dem som er ute etter å rane og skade. De vil bli det Brenna kallet et Hard Target.”

 

Med januar hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2012). Håndbok i selvforsvar. Lokalisert 15.01.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top