Bok om historiske og nåtidige måltider!

Forlag: Vega forlag

Sjanger: Historie/Mat

Forfatter: Andrew P. Kroglund

Sider: 200

Kilde: Innbundet

"Kniv, sjel og gaffel" er en unik og solid avhandling om måltider gjennom historien. Andrew Kroglund gir leserne en oversikt over mat som er bestående av historiske og nåtidige litterære ingredienser. Dette er en bok, som presenterer forsking og teorier på en troverdig og saklig måte. Leserne får her en smakebit innen flere fagfelt. Dette er smakebiter som gir en engasjert fremstilling av hvordan mat definerer oss som mennesker.

Boken begynner med det første måltidet som ble tilberedt over åpen varme. Dette var historiens viktigste. Da vi klatret ned fra trærne for å spise, var vi aper. Da måltidet var over, var vi blitt mennesker. Rundt leirbålet ble grunnlaget lagt for familie, fellesskap og sosiale normer. Siden forlot vi savannene og fulgte i storviltets fotspor. Vi forsynte oss grovt, og sto i fare for å utrydde våre kilder til næring. Men mennesket lærte seg å lese naturen. Gjennom jordbruksrevolusjonen ble vi i stand til å så og høste. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned. Mat ble ofret til gudene, og mat ble brukt som våpen.

Samtidig har vår sjel alltid vært sulten på mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og utvikler spiseforstyrrelser for å oppnå kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den.

Andrew Kroglund gir oss en omfattende framstilling av mat som påvirke oss i fremtiden. Leserne får her et sterk, kunnskapsrikt og fengende innblikk i fortidens og nåtidens viktigste mat revolusjoner. Forfatteren gir i boken "Kniv, sjel og gaffel", et gripende innsikt i forskning og historiske fakta.

Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5! Klar til å ta et dypdykk i matens historie, ja da er dette boken for deg. Et kunnskapsrikt mesterverk og en litterær godbit!

Bakside informasjon om boken:

"Det første måltidet som ble tilberedt over åpen varme, var også historiens viktigste. Da vi klatret ned fra trærne for å spise, var vi aper. Da måltidet var over, var vi blitt mennesker. Rundt leirbålet ble grunnlaget lagt for familie, fellesskap og sosiale normer. Siden forlot vi savannene og fulgte i storviltets fotspor. Vi forsynte oss grovt, og sto i fare for å utrydde våre kilder til næring. Men mennesket lærte seg å lese naturen. Gjennom jordbruksrevolusjonen ble vi i stand til å så og høste. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned. Mat ble ofret til gudene, og mat ble brukt som våpen.

Samtidig har vår sjel alltid vært sulten på mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og utvikler spiseforstyrrelser for å oppnå kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den. Hvordan kommer maten til å se ut og påvirke oss i fremtiden? En ny matrevolusjon pågår nå."

Med litterær hilsen

Kilder:

Vegaforlag.no. (2016). Kniv, Sjel og Gaffel. Lokalisert 10.02.2017 på Internett http://www.vegaforlag.no/utgivelser/kniv-sjel-og-gaffel/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top