Forlag: PAX Forlag

 

Sjanger: Historie

 

Forfatter: Tim Lister, Paul Cruickshank og Morten Storm

 

Dato: 07.10.2016

 

Sider: 432

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Agent Storm. På innsiden av Al – Qaida”, er en historisk reise inn på innsiden av Al- Qaida. Boken omfatter en historie med flere vendinger. Vi blir kjent med Morten Storm, som var en ung hardtslående småforbryter og medlem av Bandidos. Så fant han Allah, reiste til Jemen og engasjerte seg i Al-Qaida.

Så etter hvert fikk han tenkt seg om, og så at menneskene han var alliert med var villig til å ta uskyldige liv. Dette førte til at han vervet seg som spion for vesten. Først ble han en del av Danmarks etterretning, så CIA og etterfulgt MI-6. Han vente ryggen til de som var hans allierte og arbeidet for fred og mot terrorregime Al – Qaida.

I denne boken forteller han om sitt liv som har gått fra å være en del av terror, til å bekjempe terrorismen. Vi blir kjent med en maktgrupper, som er ute etter å ta uskyldige. Vi får ta del i terrorismens hverdagsliv og planlegging. Vi følger i denne boken, Storm skritt for skritt mens han posisjonerer seg i Al-Qaida for å skaffe mest mulig informasjon til sine oppdragsgivere.

Dette er en sterk, men viktig bok. Leserne får her et realistisk og detaljert bilde fra innsiden av terrororganisasjonene og etterretningstjenestene som jakter dem. Forfatteren formidler hvordan unge menn og kvinner verver seg til terroren. I denne boken, får en tydelig se at tv serien: “Homeland”, er mer virkelig enn en tror.

Dette er en sjokkerende, spennende og brutal sannhet. En bok om et jag, en usikker sjel og en omvending fra å være en del av terrorismen, til å bli en del av terroristjegerne. Forfatterne har skrevet en imponerende bok om et samfunnsproblem og kler terroristene nakne for menneskeheten.

Jeg har valgt dermed å gi boken terningkast 6!

En viktig bok, en bragd og en bauta!

 

Bakside informasjon om boken:

“Agent Storm er en historie med mange vendinger: Morten Storm var som ung en hardtslående småforbryter og medlem av Bandidos. Det var før han han fant Allah, reiste til Jemen og engasjerte seg i Al-Qaida. Etter hvert fikk han betenkeligheter med jihadistenes villighet til å ta uskyldige liv, og vervet seg som spion for vesten – først Danmarks etterretning, deretter CIA og MI-6. Til sist vendte han også dem ryggen, for å fortelle hele sin historie. Og for en historie han har å fortelle.
Vi får lese om terroristenes hverdagsliv og planlegging, og følger Storm skritt for skritt mens han posisjonerer seg i Al-Qaida for å skaffe mest mulig informasjon til sine oppdragsgivere. Dette er en verden vi hittil har kjent best gjennom fiksjonen, som tv-serien Homeland.
Men dette er også historien om hvordan en relativt vanlig, dansk ungdom finner veien til jihadisme – og veien ut igjen.
Slik er den direkte relevant også for å forstå visse norske ungdomsmiljøer av i dag.”

 

Med lesehilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

PAX forlag. (2016). Agent storm – På innsiden av Al-Qaida. Lokalisert 07.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top