Forlag: Kagge forlag

 

Forfattere: Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord

 

Dato: 26.07.2016

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Sider: 327

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Attentat”, er Eirik Jensens debut. I denne kriminalromanen får du et spennende blikk på Oslos kriminelle verden. Romanen holder spenningen oppe fra første til siste side. “Attentat”, starter brått med et svært voldelig ran av en pengetransport på strekning E6. Ranernes brekk setter Oslo politiet i alarmberedskap. Det viser seg fort at det ikke bare handler om internasjonal virksomhet, men også at det har personlige motiver. “Attentat”, er brutal, spennende, mystisk og sjokkerende. Jensen tar oss med på en reise, gjennom en fiktiv handling lagt til Oslos kriminelle underverden. Denne romanen kan virkelig anbefales!

Eirik Jensen, viser hans solide talent som forfatter i denne kriminalromanen. Vi blir i boken kjent med Sjur Holt og et nyetablert kriminelt miljø. Romanen tar oss med til kriminelle miljøer i Norge. Sjur Holt som er romanens hovedperson er en ukonvensjonell politimann. Sjur inngår tvilsomme avtaler med kildene sine i det kriminelle miljøet, noe som fører til at Holt får tak i de store skurkene. Samtidig må han leve med å holde kortene tett inntil brystene. Eirik Jensen har med denne romanen klart å skape et univers. Du blir kjent med et Oslo, et kriminelt samfunn og en politimann som lever nærmest som en dobbelt agent. Klarer Sjur å holde sannheten hemmelig!

“Attentat”, er en hardkokt spenningsroman som passer for de fleste bokelskere. Kriminalromanen, er overraskende, sjokkerende, spennende og til tider overdrevet med brutalitet og humor. Romanen tar oss med på innsiden av Norge og beskriver utradisjonelle politimetoder i møte med svært brutalt miljø og internasjonal kriminalitet. På grunn av forfatterens formuleringer, kan en til tider føle tilstedeværelse.

“Attentat”, er virkelig en roman å anbefale. Jensen har klart å levere en solid, sterk og spennende roman. Eirik Jensens debut, har jeg valgt å gi terningkast 6!

En konfetti av en bok, en bauta av en roman og en debut fullspekket med spenning fra første til siste side!!

Jeg vil ha mer Eirik Jensen!!

 

Bakside informasjon om boken:

“Nyetablerte kriminelle miljøer i Norge er villige til å gå lenger enn før i jakten på profitt. En russisk gangster må rømme fra Moskva etter et mislykket attentat mot en konkurrerende mafiafamilie. Han bosetter seg i Norge og jobber i det stille for å oppnå gudfarstatus i Oslos underverden. Et spektakulært anslag mot en pengetransport fra Gardermoen forvandler E6 til en brennende krigssone. Ranerne etterlater både drepte og sårede før de forsvinner. Sjur Holt og Avsnittet for spesielle operasjoner står uten spor og opplever et enormt press både utenfra og innenfra. Når landets justisminister blir skutt, strammes skruen om Holt og hans nærmeste seg enda litt til. Holt vikles inn i et spill som utfordrer både moral, etikk og lojalitet overfor egen arbeidsplass.”

 

Med BOKHILSEN fra BOKTIMMY!!

 

Kilder:

Kagge forlag (2016). Attentat av Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top