Forlag: Cappelen Damm

 

Forfatter: Roslund og Hellstrøm

 

Dato: 25.07.2016

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Sider: 556

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Har du enda ikke tatt bekjentskap med forfatterduoen Roslund og Hellstrøm, da er det ikke for sent.

“Tre minutter”, er spenning og realitet på høyt nivå. Romanen bærer preg av sterkt språk og brutal handling. Kriminalromanen omhandler mafia, flykt, redsel og frukt. Du blir gjennom bokens 556 sider kjent med hovedpersonen Piet Hoffmann. Han har lagt på rømmen fra en livstidsstraff og en dødsdom utstedt av polsk mafia. Den polske mafiaen er ute etter hevn og straff.

Romanen handler som nevnt først og fremt om flykt og frykt, en flykt fra kriminalitet og en frykt for døden. Piet Hoffman bor i Colombia med falsk identitet. Selv jobber han med kriminalitet, som torpedo. Du blir kjent med et land som bærer preg av kriminalitet. Et land som ikke er trygt og som sliter med samfunnsbildet.

Med romanen “Tre minutter”, har Roslund og Hellstrøm skapt en spennende, realistisk, kunnskapsrik og brutal univers preget av frykt og redsel. Romanen er virkelig til å anbefale. En av de bedre spenningsbøkene jeg har lest på lenge.

“Tre minutter”, handler som nevnt om Piet Hoffmann, som har lagt på rømmen fra polsk mafia. Han er på flykt fra en livstidsstraff og en dødsdom. Hoffmann bor i Colombia med falsk identitet. Selv tror han at han kan leve i konstant flykt. For å overleve, har han meldt seg til tjeneste som torpedo for et kriminelt samfunn. Alt for å unngå den polske mafiaens klør. Hoffmann er torpedo for colombianske kokainsmuglere. Piet er også i oppdrag for Amerika, noe som skaper et større problem, om det en gang blir oppdaget. For Amerika er ute etter de kriminelle kokainsmuglerne og hvordan dette vil ende er Piet lite viten på.

Romanen tar oss med på en reise til Colombia, et land, et samfunn og et folk totalt ut av kontroll. Romanen er spennende og brutal. Du blir kjent med mafia og torpedobransjen. I tillegg tar du bekjentskap med en hovedperson som er på konstant flykt. “Tre minutter”, er en kriminalroman preget av et realistisk, kunnskapsrikt og spennende plott.

Roslund og Hellstrøm, har skrevet en roman som bærer preg av spenning fra første til siste side. Jeg ender til slutt med å gi denne romanen, terningkast 5!.

Romanen er spennende og realistisk, men til tider sterkt overdrevet. “Tre minutter”, er en spennende, dyster, brutal, realistisk og kunnskapsrik kriminalroman. Virkelig til å anbefale!

 

Bakside informasjon om boken:

“Piet Hoffmann har rømt fra en livstidsstraff og en dødsdom utstedt av polsk mafia, og bor nå i Colombia under falsk identitet. For å overleve tar han tjeneste som torpedo for colombianske kokainsmuglere? samtidig som han får i oppdrag av amerikanerne å infiltrere den samme kokainmafiaen.
Da en amerikansk politiker blir kidnappet og ført inn i Amazonas, kommer Hoffmann i en skvis. Begge sider krever hans lojalitet. Begge sider dømmer ham til døden. Han trenger hjelp ? og får det fra uventet hold.”

 

Med kriminell bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelen Damm (2016). Tre minutter av Roslund og Hellstrøm. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top