Forlag: Cappelen Damm

 

Forfatter: Fiona Barton

 

Dato: 25.07.2016

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Sider: 333

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

“Enken”, er Fiona Bartons skjønnlitterære debut. Barton er nyhetsredaktør og har mange års erfaring som journalist. Kriminalromanen hennes er spennende, realistisk, kunnskapsrik, dyster og original. Hennes språkbruk og måten å skrive på, viser tydelig at hun har jobbet som journalist i mange år. Gjennom 333 sider blir vi tatt med i høydramatikk og realistisk spenning. Romanen byr på grøss og spenning fra første til siste side. Fionas debut er fengende, realistisk og vanskelig å legge fra seg. “Enken”, byr også på flere overraskelser og takket være forfatterens bruk av jeg, kan vi til tider føle tilstedeværelse. Romanen er virkelig å anbefale.

“Enken”, handler først og fremst om Jean Taylor. Jean er enke, etter hennes mann, Glen Taylors død. I begynnelsen av romanen blir vi vitner til at Glen blir kjørt ned og drept av en buss. Glen ble før hans død, anklaget for bortføring og drap på en liten pike, men ble aldri dømt. Enke, Jean er den eneste som vet sannheten og blir plaget av pressen som vil vite hennes historie. Dette fører til dramatikk, grøssende spenning og drivende realisme. Det er vanskelig å ikke la seg fenge av “Enken”. Gjennom romanen blir vi stående med spørsmålet om at hennes avdøde mann, virkelig er skyldig.

Fiona har med “Enken”, skapt en dramatisk, grøssende, realistisk og kunnskapsrik kriminalroman. Det er ingen tvil om at det ligger en del arbeid bak hennes 333 siders spenning. En ting er sikkert, dette er en av de beste debutene jeg har lest. “Enken”, er genial og spennende. En roman av de sjeldne. Etter Fionas imponerende roman, ender jeg med å gi boken terningkast 6!

Gleder meg til å lese mer av Barton i kommende år! En fantastisk, spennende og imponerende debut!!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jean Taylor er enken etter Glen Taylor. Han ble anklaget, men aldri dømt for, kidnapping og drap av en to år gammel pike. Da Glen blir påkjørt av en buss og dør, står Jean igjen som det eneste sannhetsvitnet. Den sørgende enken blir nedringt av journalister, som vil høre historien hennes.

Var ektemannen skyldig i det grusomme han ble beskylt for? Og hva visste hun egentlig? Nå når hun endelig er fri, hvilken historie velger hun å fortelle?

Britiske Fiona Barton ? erfaren journalist som i en årrekke har skrevet for Daily Mail og andre store britiske aviser – har truffet blink med denne debutromanen. Enken er en snedig fortalt psykologisk thriller som et samlet britisk pressekorps har gitt glimrende anmeldelser!”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Cappelen Damm (2016). Enken av Fiona Barton. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top