Anmeldelse av Arnaldur Indridasons Bok “Fluktruten”

Fluktruten av Arnaldur Indridason (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Arnaldur Indridason

 

Sider: 336

 

Dato: 14.01.2019

 

Terningkast: 5

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Arnaldur Indridason er en folkekjær og anerkjent Islandsk krimforfatter. I en årrekke har han gitt ut bøker med etterforskeren Erlendur Sveinsson i hovedrollen. Det var først i 2015 forfatteren lanserte en ny historisk spenningsserie. “Skuggasund” var første bok i serien om Flovent og Thorson. I fjor kom den tredje utgivelsen i serien “Fluktruten“, og det er den jeg skal fokusere på i denne anmeldelsen. Dette er mesterlig krim på sitt beste, og forfatteren byr på spenning på høyt nivå. Tidsbildet som i denne boken er lagt til andre verdenskrig er troverdig, menneskeskildringene og miljøbeskrivelsene i denne boken er såpass realistisk og imponerende at den øker fascinasjon av handlingen. Arnaldur Indridason er en engasjerende forfatter, som skriver på en så fantastisk måte, at det er vanskelig å stoppe når en først har startet å lese.

Krigen har kommet til Skandinavia. I Petsamo i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise hjem til Island med skipet Esja. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, kryr det av amerikanske soldater i gatene. Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sitt livs største prøve.

Jeg har alltid likt Arnaldur Indridasons måte å skrive på. “Fluktruten” er det jeg vil kalle en rolig krim, uten noe form for brutal vold. Jeg pleier å si at Indridason er Islands svar på Agatha Christie, og det klinger bra siden de felles har en lun fortellerstemme. Gjennom dramatikk og spenning, har forfatteren skapt en fengende krim som virkelig kan anbefales.  Det at Arnaldur har lagt sin nye serie til krigen, gjør at jeg liker serien om etterforskerne  Flovent og Thorson, enda bedre enn hans forrige serie med etterforskeren Erlendur Sveinsson i hovedrollen. “Fluktruten” er en meget godt komponert kriminalroman, som vil engasjere deg som leser. Jeg gleder meg allerede til neste bok fra forfatteren, og jeg håper det blir fortsettelsen på serien med Flovent og Thorson i rollen.

 

Bakside informasjon om boken:

“Krigen har kommet til Skandinavia. I Petsamo i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise hjem til Island med skipet Esja. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, kryr det av amerikanske soldater i gatene.

Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sitt livs største prøve”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

– Cappelendamm.no. (2015). Skuggasund. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

– Cappelendamm.no. (2018). Fluktruten. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top