Forlag: Aschehoug

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Tom Egeland

 

Sider: 534

 

Dato: 05.09.2016

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Tom Egeland er endelig tilbake!

“Djevelmasken”, er den sjette boken om albino arkeolog Bjørn Beltø og en av Egelands beste etter min mening. Allerede fra første side blir du dratt inn i en handling, fullspekket med spenning og dramatikk. Vi får igjen ta del i et arkeologimysterium sammen med Bjørn. Beltø blir i denne romanen hentet inn av Kripos for å løse historiske gåtene og floker.

I “Djevelmasken”, kommer du nærmere menneskene og mysteriene. Romanens omgivelser og forfatterens måte å formidle handling på, gir leserne en tilstedeværelse gjennom den 534 sider lange kriminalroman.

“Djevelmasken” er en mørk og dyster roman. Egelands bok preges av religion, spenning og historiske elementer. Selv om romanen er dyster og mørk, er det en relativt stille og rolig historie som formidles. Vi blir kjent med mystikk, overtro og et bygdesamfunns små hemmeligheter. Det er ingen tvil om at Bibelske og religiøse tekster har hatt en del å si for romanens handling.

Tom Egeland har skrevet en eventyrlig roman, preget som nevnt tidligere av religion og spenning. Dette er en historisk roman som anbefales på det sterkeste. Vi får igjen gleden av å være med på en oppdagende, eventyrfylt og spennende reise i historie. “Djevelmasken”, er virkelig et mesterverk. En kriminalroman jeg anbefaler på det sterkeste.

Det endre med at jeg gir “Djevelmasken”, terningkast 6!. Dette er en ekstremt spennende bok! Gled dere til å lese den over 500 siders lange romanen. Du vil ikke angre!

 

Bakside informasjon om boken:

“I 1708 blir okkultisten Conrad Krämer funnet død ved Juvdal stavkirke. I 1963 blir kallskapellan Pontius Fjeldberg kastet ut av tårnet på bygdas nye kirke. I 2015 blir journalisten Daniel Lyche drept mens han skriver en bok om drapene. Disse hendelsene fører til at arkeologen Bjørn Beltø tilkalt til Juvdal som historisk sakkyndig. I sentrum av mysteriet er en fire tusen år gammel babylonsk maske og det magiske middelalder-diagrammet Guds segl.”

 

Jeg er imponert og gleder meg til neste Beltø eventyr!

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Aschehoug.no (2016): Djevelmasken. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top