Forlag: Gyldendal

 

Sjanger: Roman/Kriminalroman

 

Forfatter: Agnes Lovise Matre

 

Dato: 09.11.2016

 

Sider: 340

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

“Kledd naken”, er en sterk roman fra Agnes Lovise Matre. Handlinger er lagt til et bygdesamfunn i Hardanger. Dette er en sterk, brutal, spennende, realistisk og aktuell roman. Boken er virkelig til å anbefale. Agnes viser at hun kan skrive og handlinger er hårreisende spennende, på lik linje som den er en dyster og aktuell roman.

Boken tar oss med til et lite idylliske bygdesamfunn i Hardanger, nærmere omtalt som Øystese. I bygden tar alle vare på hverandre, men hva skjer den dagen idyllen sprekker, og en av deres egne gjør det utenkelige?

Romanen tar oss med til en fuktig bygdefest på Holmatun, det lokale festlokalet. Her blir Iselin brutalt voldtatt av en nær venn. Redselen for bygdesladder og skammen over at hun ikke var i stand til å forhindre overgrepet, fører til at hun holder voldtekten for seg selv.

Vi får være med på et valg som får fatale konsekvenser når ryktene i bygda begynner å svirre og gjerningsmannen blir mer og mer truende. Iselin er svært preget av overgrepet, og det blir ikke bedre av at overgriperen til enhver tid lusker rundt henne og familien hennes.

Boken er helt fantastisk. Agnes imponerer med sine sterke beskrivelser og sin aktuelle tematikk. Dette er en bok som tar for seg voldtekt og hvor stor følger den får for de rundt og voldtekts offeret. Romanen viser den brutale sannheten og aldri før har en forfatter klart å beskrevet situasjonen bedre en Agnes.

“Kledd naken”, er en bok som kan få deg til å tenke. Den kan få deg til å felle en tåre eller den kan få deg til å bli provosert, men en ting er sikkert, dette er en fantastisk bok. En roman sensasjon etter min mening. En bauta av en bok. Virkelig et plott som får nakkehårene til å reise seg.

Jeg har valgt å gi Agnes bok terningkast 6!

Dere som enda ikke har lest denne romanen, har virkelig noe å glede dere til!

 

Bakside informasjon om boken:

“I det lille og idylliske bygdesamfunnet Øystese i Hardanger tar alle vare på hverandre, men hva skjer den dagen idyllen sprekker, og en av deres egne gjør det utenkelige?

Etter en fuktig bygdefest på Holmatun, det lokale festlokalet, blir Iselin brutalt voldtatt av en nær venn. Redselen for bygdesladder og skammen over at hun ikke var i stand til å forhindre overgrepet, fører til at hun holder voldtekten for seg selv. Et valg som får fatale konsekvenser når ryktene i bygda begynner å svirre og gjerningsmannen blir mer og mer truende. Iselin er svært preget av overgrepet, og det blir ikke bedre av at overgriperen til enhver tid lusker rundt henne og familien hennes.

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Kledd naken. Lokalisert 09.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top