Forlag: Juritzen Forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Thorstein Thomsen

 

Dato: 09.11.2016

 

Sider: 522

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

“Frøken Narvik”, er en fantastisk roman som har et bakteppe tilbake til andre verdenskrig. Den tar oss med på en reise tilbake til en tid i norsk historie. Boken er viktig, sterk og nydelig. Thorstein Thomsen formidles en vakker historie mellom to permer. Virkelig en bok som kan få deg til å tenke.

Boken handler om Anne, som sammen med moren driver et lite pensjonat i Narvik. Anne forelsker seg i den dansk-tyske soldaten Christian da krigen bryter ut. De elsker hverandre og det fører til at Anne blir gravid. På slutten av krigen havner Christian i russisk krigsfangenskap, og de to blir adskilt.

Romanen tar oss med til et fortvilet forhold og en fortvilet historie. Anne føler at hun har mistet sin kjære, og i den tro at Christian er død, tar Anne med seg sin lille sønn til Danmark for å starte et nytt liv.

Når den jevnaldrende og vennlige Holger frir til henne, legger hun lokk på fortiden og sier ja.

Dette er en roman som tar deg med til andre verdenskrig. Den er rørende og sterk. Handler om livet og livets vanskelige situasjoner. Den får deg til å tenke. Kanskje du også feller en tåre under lesingen av denne romanen.

“Frøken Narvik”, er vakkert skrevet av Thorstein Thomsen. Den er rørende og jeg har valgt å gi denne romanen terningkast 5!

Virkelig å anbefale!

 

Bakside informasjon om boken:

“Anne, som sammen med moren driver et lite pensjonat i Narvik, forelsker seg i den dansk-tyske soldaten Christian da krigen bryter ut. De elsker hverandre og Anne blir gravid, men på slutten av krigen havner Christian i russisk krigsfangenskap, og de to blir adskilt. Fortvilet over å ha mistet sin kjære, og i den tro at Christian er død, tar Anne med seg sin lille sønn til Danmark for å starte et nytt liv. Når den jevnaldrende og vennlige Holger frir til henne, legger hun lokk på fortiden og sier ja. Men en dag får Christian tilbake friheten og vender hjem.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Juritzen.no. (2016). Frøken Narvik. Lokalisert 09.11.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “En roman med en viktig historie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top