Forlag: Gyldendal Forlag

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Olav W. Rokseth

 

Dato: 31.10.2016

 

Sider: 400

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Den talentfulle bøddelen”, er Olav W. Rokseths tredje kriminalroman. Den handler om en manns vilje og ønske om selvrespekt.

Dette er en psykothriller uten om det vanlige. Spennende med en realistisk handling. Olav har før utgitt bøkene: “Et spørsmål om beskyttelse” og “Broren” som var brutale og aktuelle.

“Den talentfulle bøddelen”, er hans mest intens og beste spenningsroman til nå. Jeg er meget imponert over Olav som forfatter. Han skaper en sterk stemme. Dette er kriminalromanen du ikke bør gå glipp av.

Kriminalromanen handler om Leon Gabrielsen, som ble dømt for drap på en kioskeier, men klarte å rømme fra Oslo fengsel og drar til sin far i Iran.

Han kjører taxi, og er en av dem som henger løkken rundt halsen på drapsmenn. En flombelyst kveld hvisker en av de dødsdømte ham noe i øret. Det han får høre, gjør at han bryter med sitt nye liv og kommer seg til Norge med ny identitet.

Leon får et oppdrag i Norge, som agent for iransk etterretning i fengsel. Dette får fatale følger.

Olav har enda en gang skapt intens spenning. Boken er preget av politikk og realistisk. Handlingen er psykotisk og brutal, men aktuell i dagens samfunn. Vi blir gjennom 400 sider med på en litterær reise. Dette er en sterk kriminalroman og handler om en mann og hans problemer med å skaffe seg selvrespekt.

“Den talentfulle bøddelen”, har jeg valgt å gi terningkast 6! For en bok, for en leseopplevelse og for en handling. Jeg er imponert over skildringene og beskrivelsene. Dette er en litterær reise som virkelig er noe å få med seg!

 

Bakside informasjon om boken:

“Leon Gabrielsen ble dømt for drap på en kioskeier, men klarte å rømme fra Oslo fengsel og komme seg til Iran, der faren bor. Han kjører taxi, og han er en av dem som henger løkken rundt halsen på drapsmenn. En flombelyst kveld hvisker en av de dødsdømte ham noe i øret. Det han får høre, gjør at han bryter med sitt nye liv og kommer seg til Norge med ny identitet. Han har skaffet seg et oppdrag: Å få en agent for den iranske etterretningen ut av fengsel. Imens etterforsker PSTs Ellen Marie Moi et drap på en eksiliraner. Har drapet sammenheng med det hemmelige forhandlingsmøtet mellom Iran og USA? Og har Leons oppdrag sammenheng med det samme møtet? Den talentfulle bøddelen handler om en manns intense vilje til å gjenopprette sin selvrespekt.”

 

Med en lunefull bokhilsen

 

Kilder:

Gyldendal.no. (2016). Den talentfulle bøddelen. Lokalisert 31.10.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top