En thriller som gir deg gåsehud

Midnattsmøte av Lee Child (Innbundet)

Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Lee Child

 

Sider: 448

 

Terningkast: 6

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Lee Child debuterte i 1997, med “Killing Floor”, som i 2001 ble utgitt på norsk med tittel “Syndebukk”. Child regnes for å være en av verdens bestselgende og mest prisvinnende forfattere. To av bøkene hans er filmatisert og flere av bøkene har toppet listene over store deler av verden. Thrilleren “Syndebukk” var nordmenns første møte med den hardbarka, intelligente og barsk Jack Reacher. Siden hans debut har det kommet 24 thrillere med Jack Reacher, derav 22 av dem er oversatt til norsk.

“Midtnattsmøte” er årets utgivelse fra Lee Child, og kanskje årets beste thriller så langt. Jeg får alltid frysninger når jeg leser et Jack Reacher eventyr. Den er såpass spennende at jeg får gåsehud allerede fra første kapittel. Det er alltid en fryd å lese en Lee Child thriller. “Midtnattsmøte” er en av mine personlige favoritter fra Lee Childs 22 år gamle forfatterskap. Alt har blitt mye bedre siden “Syndebukk”. Språket, innholdet, spenningen og skildringene har blitt flere hakk bedre enn det var i debuten. Jeg er igjen mektig imponert over Lee Child, for hans måte å skrive på gjør dette uten tvil til et mesterverk.

Jeg vil faktisk sammenlikne Jack Reacher med kjente spioner/agenter som James Bond og Ethan Hunt. Det at Tom Cruise, har spilt Jack Reacher, gjør at vi nå har et bilde av hvordan Lee Childs univers og hovedkarakteren ser ut. I “Midtnattsmøte” har ikke forfatteren spart på noe, detter er en historien fullstappet med energi. Forfatteren skriver på engasjerende, medrivende og oppsiktsvekkende måte. Jeg klarte ikke å legge fra meg “Midtnattsmøte”, jeg startet å lese den på kvelden, det var ingen god ide, for Lee Child tok rett og slett fra meg søvnen den natten. Det er nesten slik at en blir skuffet, over at den er så fort ferdiglest, men det som er stas med denne historien, er at jeg vil ta den fram senere. Dette er en historie jeg gleder meg til å lese om igjen.

I vinduet på en pantelånersjappe får Reacher øye på en West Point skolering fra 2005. Den er knøttliten, og må ha tilhørt en kvinnelig soldat. Reacher er selv West Point-mann, og vet hva hun måtte gjennom for å få ringen. Hvorfor pantsatte hun den? Han bestemmer seg for å finne henne og gi henne ringen tilbake. Jo mer han graver, desto mer skitten blir jakten, for ringen er bare et ledd i en dødelig lenke, styrt av kyniske krefter som utnytter de svakeste.

Ute etter en særdeles god, ekstremt spennende og helstøpt thriller, ja da er det “Midtnattsmøte” av Lee Child du skal lese. Forfatteren byr på eksplosiv spenning, pulsøkende øyeblikk og gripende menneskelige skildringer. Lee Child fanger leserne allerede fra første setning, og holder dem på pinebenken fram til siste ord er lest. Når du har startet å lese, er du solgt, da er det ikke mulig å legge fra seg boken.

Alltid en fryd å lese en ny Lee Child thriller. “Midtnattsmøte” er så utrolig bra skrevet, at du himler med øynene av beundring. Selv har jeg alltid vært begeistret for Childs univers, og var i hundre når “Midtnattsmøte” var flere hakk bedre enn forfatterens tidligere utgivelser. Det er bare å ta av seg hatten for Lee Child og håpe vi får mer av Jack Reacher snart. Det er slike helter vi trenger, for grunnen til at jeg er så begeistret for Lee Childs karakter Jack Reacher, er for at han er så barsk, hardbarka, maskulin og seriøs. Det er neste som en føler at det er en ekte person en leser om. Lee Child utmerker seg ekstra, ved sine miljøbeskrivelser og skildrer karakterene. Det er både realistisk og troverdig, så Lee Child, gi oss mer, vær så snill, gi oss mer.

 

Bakside informasjon om boken:

“I vinduet på en pantelånersjappe får Reacher øye på en West Point skolering fra 2005. Den er knøttliten, og må ha tilhørt en kvinnelig soldat. Reacher er selv West Point-mann, og vet hva hun måtte gjennom for å få ringen. Hvorfor pantsatte hun den? Han bestemmer seg for å finne henne og gi henne ringen tilbake. Jo mer han graver, desto mer skitten blir jakten, for ringen er bare et ledd i en dødelig lenke, styrt av kyniske krefter som utnytter de svakeste.”

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2019). Midtnattsmøte. Lokalisert 03.06.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top