Bli bedre kjent med Jesperpus!

Forlag: Cappelen Damm

Sjanger: Dyrebok

Forfattere: Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand

Kilde: Innbundet

 

“Jesperpus”, handler om en spesiell og uvanlig katt. Et kjæledyr som ble verdensberømt for hans egenskaper til å går på ski, på toppturer, svømmer og rir på hest. Dette er en vakker bok, for deg som enten har katt, vil skaffe deg en eller bare helt enkelt elsker katter. Vi blir i denne boken kjent med Jesper og eiernes hverdag.

“Jesperpus”, ble som nevnt kjent over natten, katten ble et av verdens mest kjente kjæledyr. Aina som er kattens matmor står bak boken sammen med Katia Gjerding Wiegand. Denne litterære godbiten er proppet med illustrasjoner av Jesper, informasjon om katter som kjæledyr og notater fra katten selv og matmoren. Vi kommer tettere inn på et av verdens mest kjente kjæledyr, som har rundt 55 tusen følgere. Dette er på mange måter en biografi, samtidig som det er en faktabok om katter. Denne regner jeg som en av de fineste bøkene jeg har lest i år. Virkelig til å anbefale. Boken er kunnskapsrik, varm, rørende og sterk. 

Historien rundt denne katten begynte helt enkelt, med at katten ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden! 

Boken tar som nevnt for seg familien og kattens hverdag. “Jesperpus”. Boken inneholder flere kunnskapsrike tekster om katte dyret generelt og hvordan det er å ha som kjæledyr. I denne boken viser “Jesperpus”, oss sine helt unike og ordinære sider av sin hverdag. Boken er rikt illustrert og full av tips, råd og fakta. Dette er en feelgood bok av de sjeldne. Jeg kan med hånden på hjerte si at boken er humoristisk, full av tips og råd og kan gi deg flere lesetimer med kos.

Aina Stormo og Katia Gjerding Wiegand, har skrevet en kunnskapsrik, koselig, nydelig og vakker bok, om en katt, en familie og om hvordan det er å være dyre kjendis.

Den kan varmt anbefales. Jeg har valgt å gi denne varme og rørende boken terningkast 6. 

God fornøyelse!

 

Bakside informasjon om boken:

“Jesperpus er ikke som andre katter. Jesperpus går på ski, på toppturer, han svømmer, rir på hest ? eller slapper av oppi tursekken til Matmor. Men Jesperpus er også som katter flest: Han elsker å jakte på fugler og mus og misliker andre katter.

Jesperpus ble verdenskjent over natten. Først sendte TV 2 en film hvor han går på ski med Matmor, og lynraskt ble filmen spredt i sosiale medier, over hele verden. Han har for lengst fått sin egen blogg og en Facebook-side med over 55 000 følgere. Og ifølge Time Magazine er Jesperpus det 59. mest innflytelsesrike dyret i hele verden!

I denne boken viser Jesperpus oss sine helt unike ? og helt ordinære ? sider fra sin hverdag som katt. Boken er rikt illustrert og full av gode kattehistorier, samt fakta og smarte tips. Jesperpus er en feelgood-bok til glede, nytte og inspirasjon for alle som elsker katter.”

 

Med bokhilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Jesperpus. Lokalisert 31.10.2016 på internett https://www.cappelendamm.no/_faktaboker/kjaeledyr/jesperpus-aina-stormo-9788202527167

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top