Rolig, velskreven og god krim!

Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Krim

 

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner

 

Dato: 26.06.2018

 

Kilde: Forhåndseksemplar

 

Selve anmeldelsen:

Lene Lauritsen Kjølner som debuterte som forfatter i 2013, er aktuell med sin femte kriminalroman. I boken «I de beste sirkler», følger leserne igjen privatdetektiv Olivia Henriksen på et nytt mystisk oppdrag. Dette er ingen heftig og hårreisende leseopplevelse, men en rolig, mystisk og velskreven krim. Forfatteren byr ikke på blodige beskrivelser, men lar leserne heller kose seg med forfriskende skildringer av et vakkert landskap og alminnelige karakterer. «I de beste sirkler» er en litterært godbit, en kriminalroman som virkelig kan anbefales.

I boken «I de beste sirkler», følger leserne privatdetektiv Olivia Henriksen på oppdrag der et helt spesielt mysterium skal løses. For hvem er det som har laget kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen. På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen.

«I de beste sirkler» er en av Lene Lauritsen Kjølner beste utgivelse til nå. Når jeg først hadde startet å lese denne romanen, var den vanskelig å legge fra seg. Dette er en spennende bok for de som ønsker lettlest, velskreven og rolig krim. Noe jeg liker med Kjølners forfatterskap er måte hun skildrer miljøet og karakterene på. Hun byr på realistiske beskrivelser gjennom store deler av handlingen. I denne boken inkluderer forfatteren elementer som drap, miljøvern og UFO. «I de beste sirkler» er en mystisk og munter leseopplevelse. Jeg gleder meg til flere kommende bøker fra Lene Lauritsen Kjølner. Jeg har til nå blitt utrolig godt kjent med Olivia Henriksen og gleder meg til å følge henne videre.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Privatdetektiv Olivia Henriksen har fått i oppdrag å løse et helt spesielt mysterium: Hvem lager kornsirkler i åkeren til Erling og Vigdis Svingen? På sin nattlige spaning finner Olivia ikke bare en kornsirkel, men også en død mann. Olivias jobb er å etterforske kornsirkelen, men hun klarer selvsagt ikke å holde seg unna drapssaken. Mannen som ble drept, hadde mange fiender, så Olivia må spane blant lokalpolitikere, miljøvernere, fallskjermhoppere og UFOmenigheten i sin jakt på morderen. En spennende krim der bloddrypp er erstattet med boblende Prosecco.»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2018). I de beste sirkler. Lokalisert 26.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top