En rørende og tankevekkende generasjonsroman om familierelasjoner!

Forlag: Liv forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Kjetil Karlsen

 

Dato: 26.06.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

«Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen!»

— Simen Ingemundsen

Kjetil Karlsen har med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden», skrevet en alvorlig og drivende god roman. Forfatteren har levert en dyp, mørk, rørende og gripende leseopplevelse om sterke familiebånd og hemmeligheter. Karlsens knytter elementer som drømmer og idealisme sammen og skaper en usedvanlig god roman. Men først og fremt spiller uslitelige båndene mellom foreldre og barn en viktig rolle i handlingen. Jeg satt igjen med både gåsehud og tårer etter å ha lest denne varme romanen. Dette er en litterær tankevekker som virkelig bør leses.

Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død? Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

«Karlsens debut roman varmer leserne, samtidig som den berører. En tankevekkende leseopplevelse som virkelig kan anbefales»

— Simen Ingemundsen

«Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» er en generasjonsroman skrevet av Kjetil Karlsen. Forfatteren fokuserer blant annet i sin debut roman på hvilke fatale følgene uheldige hendelser kan få. Karlsen bruker blant annet terror handlingen på Utøya 22. Juli som en viktig element i romanen. Dette er en alvorlig og gripende roman, med et særdeles voksent språk. Noe som Kjetil Karlsen er flink på er å skildre familierelasjoner. Jeg slapp ikke taket på denne romanen før siste setning var lest. Selv om jeg tørket tårer gjennom store deler av romanen, er det litteratur som er verd å lese. Kjetil Karlsen er en forfatter jeg ser fram til å lese mer av. Med «Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden» har han vist sitt talent som forfatter.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Som gutt er Thomas Nordvik og storesøster Veronica vitne til at nabogutten Ola blir påkjørt og drept av toget. Det er faren deres som kjører toget, og denne hendelsen forandrer alt for familien. Thomas og Veronica holder hemmelig for faren at de lekte ved jernbanelinja. Hemmeligheten binder søsknene tettere og tettere sammen, samtidig som den lille familien rammes av en rekke dramatiske hendelser. Skjer alt dette fordi Thomas er skyld i Olas død?

Thomas er svært flink til å synge, og flykter inn i drømmer om å bli vokalist i Iron Maiden.

Nesten tretti år etter er datteren Tuva på Utøya. Datoen er 22. juli 2011. Thomas Nordvik har kontakt med henne på telefon da katastrofen treffer den lille øya, men han har ingen mulighet til å hjelpe henne.

Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden er en medrivende generasjonsroman om drømmer, idealisme og de uslitelige båndene som binder foreldre og barn sammen.»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2017). Jeg, Tuva og stemmen til Iron Maiden. Lokalisert 26.06.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

2 thoughts on “En rørende og tankevekkende generasjonsroman om familierelasjoner!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top