Dramatikk i hver beskrivelse og spenning i hver skildring!

Forlag: Adorsen.no

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Jean-Louis Adorsen

 

Dato: 30.06.2018

 

Kilde: Pocket

 

Selve anmeldelsen:

«Dramatikk i hver beskrivelse og spenning i hver skildring!»

— Simen Ingemundsen

Jean-Louis Adorsen debuterte med kriminalromanen «Høstmørke» i 2017. En brutal, dramatisk og særdeles spennende bok. Leserne stifter i «Høstmørke» bekjentskap med Thomas Vestmark som er ansatt som journalist i avisen – Søkelyset og bokens helt. At forfatteren har erfaring fra avisbransjen, vises han tydelig i denne detaljerte og godt komponerte kriminalromanen. Aldri har jeg som leser kommet så tett inn på journalisters hverdag. Med «Høstmørke» har forfatteren vist sitt talent som forfatter og levert en virkelighetsnær leseopplevelse.

Handlingen er lagt til kveldstid fredag 13. september 2013. Da blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Midt på Dovre ser han ungjenta Sara stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset.

«Høstmørke» er en blodig og heftig leseopplevelse. Jean-Louis Adorsen har laget en velskreven og nervepirrende kriminalroman. Starten på «Høstmørke» er lagt til høst tid 2013. Da en morder dreper en kjent politiker og mangemillionær. Etterhvert som saken forblir uløst, mister flere journalister livet. Handlingen i «Høstmørke» er en hårreisende og underholdende kriminalroman. Jeg ser virkelig fram til flere kommende utgivelser fra Jean-Louis Adorsen. For denne mannen kan skrive. Jeg kan virkelig gå god for denne. Så denne kan virkelig anbefales!

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Om kvelden fredag 13. september 2013 blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Midt på Dovre ser han ungjenta Sara stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset.»

 

Med sommer hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Jean-Louis Adorsen. (2017). Høstmørke. Oslo: Adorsen.no

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top