Forlag: Vigmostad & Bjørke (Tidligere Pirat forlag)

 

Sjanger: Kriminalroman/Samfunnsroman

 

Forfatter: Knut A. Braa

 

Dato: 01.02.2017

 

Sider: 163

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Knut A. Braa, har med “Den lange veien hjem” skrevet en dramatisk, sjokkerende og skremmende roman. Knut A. Braa har skrevet en roman om unggutten Knut fra Trondheim, som er i FN-tjeneste under krigen i Midtøsten og som aldri blir den samme igjen. Dette er en realistisk roman som byr på brutale skildringer og beskrivelser. Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side.

“Den lange veien hjem”, er en roman som setter lys på Norges bidrag i Nato- og FN-sammenheng. Forfatteren har laget en velskreven roman inspirert av virkeligheten. Forfatteren skapte med denne kriminalromanen, debatt i Forsvaret. Den handler om soldater og veteraners bidrag i forsvarets tjeneste. Braa inkluderer med denne romanen, et forord fra Lars Torvaldsen i veteranforeningen SIOPS, samt et nytt etterord av forfatteren. Dette er en sterk, kunnskapsrik og viktig roman for det norske folk.

Knut A. Braa, har på litt over 160 sider skrevet en skremmende realistisk roman. “Den lange veien hjem”, handler om soldaters arbeid og veteranenes kamp. Den tar opp forsvarets bidrag i internasjonale sammenhenger. Den er brutal, dramatisk og dyster. Braa viser med sine erfaringer fra arbeidet i FN, at han mestret romanens tematikk. Knut viser sitt talent som forfatter, med dette mesterverket av en kriminalroman. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Knut A. Braa er både forfatter og FN-veteran. Den lange veien hjem er hans fortelling om unggutten Knut fra Trondheim, som er i FN-tjeneste under krigen i Midtøsten og som aldri blir den samme igjen. Boken viser ikke nødvendigvis medaljens bakside, men skal historien om Norges bidrag i Nato- og FN-sammenheng skrives er også dette en del av virkeligheten. Den lange veien hjem først på eget forlag i 2001. Den skapte stor debatt i Forsvaret og er blitt en svært lest og referert bok blant soldater og veteraner. Denne oppdaterte utgaven inneholder et forord fra Lars Torvaldsen i veteranforeningen SIOPS, samt et nytt etterord av forfatteren.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Braa, Knut A. (2012). Den lange veien hjem. Oslo: Vigmostad & Bjørke – 163 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top