En vakker og velskreven novellesamling!

Forlag: Kolon forlag

Sjanger: Noveller

Forfatter: Gunnhild Øyehaug

Sider: 118

Kilde: Innbundet

"Draumeskrivar" er en vakker, sterk og velskreven samling av noveller. Gunnhild Øyehaug viser igjen sitt talent som forfatter. Dette er et mesterverk av en novellesamling. En litterært godbit. Lenge side jeg har lest en bedre samling av noveller.

Øyehaug har skrevet en bok om en kvinne ikke klarer å fjerne neglelakken fra neglene sine, en litteraturprofessor skal sykler hjem fra forelesningen og havner i et mareritt, en kvinne som drømmer om noe annet enn dette, om noe som forsvinner ut gjennom bussveggen en helt vanlig regnværsdag og om intellektuelle kriser som opptrer i verdsrommet.

"Draumeskrivar", handler i korte trekk om livet i ren form, om drømmer eller i levende live. Forfatteren tar for seg hvordan en kan forstå det, og hvem som kan fortelle. Gunnhild Øyehaug har skrevet en sterk, tankevekkende, alvorlig og fengende samling av noveller. En bok full av tekster som, de fleste kan kjenne seg igjen i. Jeg har valgt å gi denne novelle samlingen, terningkast 5! For en sterk leseopplevelse. Noveller som kan berøre folk, både rørende og vakker.

Bakside informasjon om boken:

"Ei kvinne klarer ikkje å fjerne neglelakken frå neglene sine, ein litteraturprofessor skal sykle heim frå førelesing og hamnar i eit mareritt, ei kvinne drøymer kontinuerleg om noko anna enn dette, nokon forsvinn ut gjennom bussveggen ein heilt vanleg regnvérsdag, og intellektuelle kriser opptrer også i verdsrommet. I korte glimt viser kanskje livet seg i rein form, anten i draume eller i levande live, men kven kan forstå det, og kven kan fortelje? Draumeskrivar spør."

Med litterær hilsen

Kilder:

Kolonforlag.no. (2016). Draumeskrivar. Lokalisert 02.02.2017 på Internett http://www.kolonforlag.no/books/details/310

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top