Anmeldelse av Tonje A. Lissandrins bok “Venteromsnoveller”

"Venteromsnoveller - noveller" av Tonje A. Lissandrin

Forlag: LIV Forlag

 

Sjanger: Noveller

 

Forfatter: Tonje A. Lissandrin

 

Sider: 186

 

Dato: 14.01.2019

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Venteromsnoveller” er en tankevekkende, sterk og rørende samling av noveller, skrevet av den dyktige og talentfulle debutanten Tonje A. Lissandrin. Jeg leser sjelden noveller, men Lissandrins bok virket fristende. Å lese Lissandrines noveller, angrer jeg ikke et sekund på. Tekstene er korte, dype og bittersøte, og er tilegnet hverdagslivets mange pust i bakken. Selv har jeg lest denne boken når jeg blant annet har ventet på bussen, når jeg har ventet på besøk og når jeg har kost meg med en kopp ny-traktet kaffe. Noen av novellene inneholder alvorlige beskrivelser, og de er alle bygget opp på en dramatiske måte som gjør Tonje A. Lissandrins bok til en leseopplevelse full av funderinger over livets mange underlige situasjoner og hendelser.

I Tonje A. Lissandrins novelle-univers møter leserne en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup. Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.

Tonje A. Lissandrin har levert en velskreven samling av korte tekster, så jeg håper de fleste unner seg å lese. Novellene i “Venteromsnoveller” er lettleste, samtidig som de er så vakre og sterke. Dette er 183 sider med ren lykke og beundringsverdige skildringer. For felles for alle karakterene i boken er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen. Jeg gleder meg allerede til å lese tekstene om igjen, og deler gjerne med folk jeg kjenner. Så er det en novellesamling jeg kan anbefale, som har satt sine spor i meg som leser, så er det Lissandrins novellesamling.

 

Terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Vi møter en mann som ikke kommer seg ut av maleriet. Vi møter en annen som har havnet bakerst i eks-damas klesskap. Vi møter kvinnen som drikker Amarone på en helt vanlig hverdag, samt alenefaren som sliter både med Big Bang og med sjokoladekake.

Det handler om å strande på alternativ musikksjappe under evakueringen av Boston, om å hoppe ut av et fly med drømmene sine som lodd og om å holde seg fast i et moteblad mens gulvet på venterommet bikker nedover mot et stup.

– Det hadde sett ut som en ulykke, er noe av det siste Anna rekker å si før hun sporløst forsvinner.
Felles for alle karakterene i Venteromsnoveller er at de, på linje med deg og meg, søker forklaringer, logikk og mening i tilværelsen.”

 

Med nyttårshilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Forlagshusetivestfold.no. (2018). Venteromsnoveller. Lokalisert 14.01.2019 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top