Sterk bok om et alvorlig tema!

Forlag: NOVA

Sjanger: Politikk/Kriminalitet/Samfunnsdrama

Forfatter: Anne – Britt Harsem

Kilde: Innbundet

"Barneranerne", er en velskrevet og tankevekkende kriminalroman. Anne – Britt Harsem har skrevet en skremmende realistisk roman. Handlingen er inspirert og hentet fra virkeligheten. Forfatteren trekker leseren på en spennende og sjokkerende måte inn i et kriminelt miljø.

Denne romanen tar opp et alvorlig tema. Den handler om Nico, han føler seg annerledes. I oppveksten har de fleste barn alt han ønsker seg. Han har ingenting. Moren vil at han skal få en utdannelse. At han skal bli politi. Han ønsker det selv også. Den første han vil sette i fengsel er sin egen far som terroriserer hele familien. Men skolen har ingen tro på ham. Etter hvert mister han troen selv også. De få vennene han har er som ham.

Dette er en dyster og dramatisk roman om fattigdom, som driver tenåringsgutten til å begå ran. Det begynner uskyldig. Utbyttet tar han med hjem til moren så hun kan betale regninger. Og kjøpe mat. Nico opplever at penger gjør livet enklere å leve.

En brutal og røff oppveksten har satt sitt preg. Gitt ham et ukontrollerbart sinne. En dag havner Nico i arresten. Det blir ikke siste gang. Til slutt stilles han for retten og må se ofrene sine i øynene. Han blir dømt. Nico er nitten år og står foran sitt livs valg. Han vet forskjell på rett og galt, men kan han klare å holde seg på den riktige siden av loven.

"Barneranerne", er skremmende realistisk. Anne – Britt har laget en velskreven bok om en gutt. Hans oppvekst preges av at faren terroriserer dem. Barndommen preges av fattigdom som fører til kriminell handlinger. Forfatteren har skrevet en tankevekkende, dyster og dyp kriminalroman. Boken er basert på historier fra virkeligheten. Den holder spenningen oppe fra første til siste side. Romanens tematikk er lagt til et kriminelt miljø. Harsem skildringer og beskriver på en sjokkerende måte. Leserne får innblikk i en rå hverdag. En hverdag som også byr på glede, humor og håp.

Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 5!

Bakside informasjon om boken:

"Nico føler seg annerledes. I oppveksten har andre barn alt han ønsker seg. Han har ingenting. Moren vil at han skal få en utdannelse. At han skal bli politi. Han ønsker det selv også. Og den første han vil sette i fengsel er sin egen far som terroriserer hele familien. Men skolen har ingen tro på ham. Etter hvert mister han troen selv også. De få vennene han har er som ham.

Fattigdom driver tenåringsgutten til å begå ran. Det begynner uskyldig. Utbyttet tar han med hjem til moren så hun kan betale regninger. Og kjøpe mat. Nico opplever at penger gjør livet enklere å leve.

Oppveksten har satt sitt preg. Gitt ham et ukontrollerbart sinne. En dag havner Nico i arresten. Det blir ikke siste gang. Til slutt stilles han for retten og må se ofrene sine i øynene.

Han blir dømt. Nico er nitten år og står foran sitt livs valg. Han vet forskjell på rett og galt, men kan han klare å holde seg på den riktige siden av loven?"

Med litterær hilsen fra Boktimmy

Kilder:

Novaforlag.no. (2016). Barneranerne. Lokalisert 01.02.2017 på Internett http://www.novaforlag.no/boker/barneranerne/

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top