Forlag: Tigerforlaget

 

Forfatter: David Duchovny

 

Dato: 26.07.2016

 

Sjanger: Roman/Humor

 

Sider: 215

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

David Duchovny, som vi kjenner best fra TV serier som X-Files og Californication, har skrevet en underholdende, rørende, tårevåt, morsom, rørende og grublende bok om en “Hellig Ku”!

Romanen er en helsprø bok, med en kombinasjon av fabel og eventyr. Handlingen er underholdende og sjarmerende. Du blir i romanen “Hellig Ku”, kjent med Elsie Bovary. En ku som er temmelig fornøyd med sitt liv, boende i helt normale omgivelse på en grei bondegård. Elsie har gode levekår, men en natt finner Elsie på å snike seg ut av innhegningen. Inn vinduet til bonde, ser hun en dokumentarfilm om et slakteri. Livet til Elsie blir øyeblikkelig snudd på hodet og ender på rømmen.

“Hellig ku”, er en vakker, tårevåt og grublende roman. Det er vanskelig å ikke bli munter av Davids debut. Dette er en roman jeg vil anbefale samtlige. Handlingen er preget av humor og spenning. På rømmen tar Elsie, med seg den gretne grisen Shalom. Grisen har nettopp konvertert til jøde. Vi blir også kjent med Kalle, en beleven kalkun som ikke kan fly. Kalle kan derimot styre mobiltelefonen til gjengen med nebbet. I romanen blir du kjent med flere dyr som lett kan få deg til å dra på smilebåndet. “Hellig ku”, er en av de morsomste og rørende debutene jeg har lest. En praktroman av de sjeldne med et geni plott som får de fleste til å tanke over livets mirakler og dyrenes liv!

Jeg har valgt å gi denne vakre og muntre romanen terningkast 5!. En god bok av de sjeldne!

 

Bakside informasjon om boken:

“Elsie Bovary er en temmelig fornøyd ku som bor på en temmelig grei bondegård. Helt til hun en natt sniker seg ut av innhegningen og trasker ned til våningshuset. Gjennom vinduet oppdager hun at bonden ser på en dokumentarfilm om et slakteri. Livet til Elsie blir øyeblikkelig snudd på hodet.

Løsningen blir å rømme. Hun får med seg den gretne grisen Shalom, som nettopp har konvertert til jøde, og Kalle, en beleven kalkun som ikke kan fly, men kan styre mobiltelefonen til gjengen med nebbet. Med stjålne pass og dårlige forkledninger legger de i vei på et fantastisk eventyr, blant annet for å mekle fred i Midtøsten.

Denne satiriske boka er en herlig feelgoodroman du vil humre av fra start til slutt, men den har også en alvorlig undertone som viser at vi trenger mer forståelse og aksept i verden. Som Elsie Bovary selv sier: Vi er alle én. Vi er alle hellige kyr. MØø.”

 

Med en bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Tigerforlaget (2015). Hellig Ku av David Duchovny. Lokalisert 2015 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top