Forlag: PAX forlag

 

Forfatter: Anne Enright

 

Dato: 27.07.2016

 

Sjanger: Roman

 

Sider: 285

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Bli kjent med Anne Enright, en av Irlands største fortellere og forfattere.

Romanen “Veien ved Boolavaun”, er hennes store høydepunkt i forfatterskapet.

Handlingen i romanen er en gripende, rørende og vakker fortelling. Den omhandler familie, hverdagslige problemer, tilhørighet og en flykt fra fortiden.

Anne gjør en sterk forfatterprestasjon i hennes måte å formidle sterke følelser og romanens handling. “Veien ved Boolavaun”, er en vemodig og trist fortelling. Du blir kjent med Madigan familien. Madigan følger leserne gjennom vanskelige og praktfulle matriarker og midtpunkter. Barna har flyttet hjemmefra og bare den pålitelige Vonstance har blitt gjenværende med moren i den lille byen ved vestkysten av Irland. Når Rosaleen, brått bestemmer seg for å selge familiehuset, vender alle tilbake for en siste jul i barndomshjemmet. Dette fører til at fortiden viskes bort.

Gjennom romanen følger du familien i sorg og glede. Dette er en av de sterkeste romanene jeg har lest og en engasjerende fortelling om livet i en liten landsby. Forfatteren imponerer og jeg gleder meg til å lese kommende bøker av Enright.

“Veien ved Boolavaun”, er en roman blottet av sterke og gripende beskrivelser om en familie og en fortid som stadig viskes bort. Romanen er preget av sorg og glede. Enright har skrevet en tankevekkende bok. Forfatteren har klart å skrive en fengende roman om familie og deres valg i livet. Valg som gir sorgfulle følger. Dette er en bok som kan falle i smak hos de fleste kvinner og menn.

Gjennom romanens 285 sider, kan en til tider følelsen av tilstedeværelse. Forfatteren klarer å skape en idyll preget av sorg og glede!

Anne Enright har skapt en trist, morsom, seriøs, alvorlig, sterk, rørende, gripende, spennende og kraftfull roman. “Veien ved Bollavaun”, passer de fleste og er en praktroman av de sjeldne. Jeg har valgt å gi denne romanen, terningkast 5!

Dette er en sterk, tåredryppende, dyp og imponerende roman om en familie, en liten by og et sterk valg. Romanen kan virkelig anbefales!

 

Bakside informasjon om boken:

“Rosaleen er Madigan-familiens vanskelige og praktfulle matriark og midtpunkt. De fire barna har for lengst vokst opp og flyttet hjemmefra, til Dublin, New York og Mali. Bare den alltid pålitelige Constance har blitt boende nær moren i den lille byen på vestkysten av Irland. Men når Rosaleen brått bestemmer seg for å selge familiehuset, vender alle tilbake for en siste jul i barndomshjemmet. Konfrontert med en fortid som virker i ferd med å viskes ut, prøver de å finne ut av seg selv og hverandre, av hvor det er de kommer fra og hvem de ønsker å være.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

PAX forlag (2016). Veien ved Boolavaun. Lokalisert 2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top