Forlag: Cappelen Damm

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Vigdis Hjorth

 

Dato: 29.01.2017

 

Sider: 352

 

Kilde: E- Bok

 

Selve anmeldelsen:

Vigdis Hjorth, har laget en velskrevet roman om konflikter i familien. I “Arv og Miljø”, tar hun leserne med i en familie der en konflikt oppstod på grunn av seksuell overgrep. Hendelsen ødelegger i relasjoner i familien. Dette er en spennende, sjokkerende og skremmende realistisk roman.

“Arv og Miljø”, tar oss med til en hverdagslig situasjon, som dessverre er et faktum i flere familier. Vi blir kjent med Bergljot. Hun er den eldste datteren i familien og som m formulerer seg slik i en mail til sine søstre, etter at det har pågått en heftig diskusjon om forskudd på arv.

Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter som ligger ved siden av hverandre på Hvaler i Østfold. Et barndomssted, som alle har et forhold til.

To døtre har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men så er det altså to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten.

Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.

Hjorth har laget en roman som handler om arv, familierelasjoner, hverdagssituasjoner, relasjoner, sorg og vold. Den handler om en familie som preges av mørke krefter. Dette er en dramatisk, sjokkerende, skremmende realistisk og til tider sterk i beskrivelser og skildringer. Hjorth har skrevet et litterært mesterverk. En roman, som virkelig kan anbefales. Forfatteren berører leserne i sin handling. Vigdis gir leserne en roman, som både irriterer og sjokkerer. Jeg har valgt å gi Hjorth sin roman, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Det er Bergljot, den eldste datteren i familien, som formulerer seg slik i en mail til sine søstre, etter at det har pågått en heftig diskusjon om forskudd på arv. Kjernen i arveoppgjøret er fordelingen av to sommerhytter som ligger ved siden av hverandre på Hvaler i Østfold. Et barndomssted, som alle har et forhold til. To døtre har tatt seg av stedet og foreldrene i mange år. De skal arve hyttene. Men så er det altså to barn til, som delvis har brutt med familien. Hvorfor melder de seg nå på i arvetvisten? Under samtalen om arv løper en annen beretning, som setter voldsomme krefter i sving. Bergljot erfarer at det skal mot til for å uttrykke sin versjon av familiehistorien. Men bare gjennom å ta sine egne opplevelser på alvor og å prøve å sette ord på dem, er det mulig å komme videre.”

 

Med litterær hilsen

 

Kilder:

Cappelendamm.no. (2016). Arv og Miljø. Lokalisert 29.01.2016 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top