Forlag: Wigestrand

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Anne Karin Fonneland

 

Dato: 28.01.2017

 

Sider: 226

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Anne Karin Fonneland, har med “Apalgard” skrevet et litterært mesterverk. Hun skriver på nynorsk og markert seg som en profilert lyriker. Tidligere har hun utgitt flere barnebøker. “Apalgard”, er en velskrevet og sterk roman. Fonneland imponerer i sine beskrivelser og skildringer. Dette er en tankevekkende bok.

Hovedpersonen i romanen, er Simon Hatlevik. Han er inne i en livskrise både når det gjelder arbeidet sitt som psykolog og de forholdene han har til flere kvinner.

Fonneland skriver på en poetisk, klok og innsiktsfull måte. Leserne følger Simon sitt liv og blir kjent med hans foreldrene og hans bror.

Vi følger Simon på en fruktgård tidlig på sekstitallet, via studietid, et etterhvert havarert ekteskap og fram til romanen sin nåtid.

“Apalgard”, er en dramatisk, dyster og sjokkerende roman. Dette er dyp tenkt og vakker roman med rik undertekst. Det er en roman om hvordan en havner i relasjoner og hvordan vi faller ut av dem, om psykologi og filosofi, arv og miljø, kjønnsrollemønster og klimautfordringer, og om naturen som omgjev oss.

Dette er en solid roman om det som avgjør livet vi lever. Anne Karin Fonneland, har laget en velskrevet roman. Leserne blir med på en sterk, dyp og sjokkerende reise. Dette er et litterært mesterverk av en roman. Jeg har valgt å gi denne boken, terningkast 5!

 

Bakside informasjon om boken:

“Hovudpersonen Simon Hatlevik er inne i ei livskrise både når det gjeld arbeidet sitt som psykolog og dei forholda han har til fleire kvinner. I suggererande prosa skildrar Fonneland poetisk, klokt og innsiktsfullt Simon sitt liv med foreldra og bror sin, på ein fruktgard tidleg på sekstitalet, via studietid – og eit etterkvart havarert ekteskap – og fram til romanen si notid. Apalgard er ein uvanleg djuptenkt roman med rik undertekst. Det er ein roman om korleis vi havnar i relasjonar og korleis vi fell ut av dei att, om psykologi og filosofi, arv og miljø, kjønnsrollemønster og klimautfordringar, og om naturen som omgjev oss. Apalgard er ein roman om det som avgjer vala våre og formar dei liva vi lever.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

Wigestrand.no. (2014). Apalgard. Lokalisert 28.01.2017 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

2 thoughts on “Et mesterverk av en roman!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top