Spennende kriminalroman om grov korrupsjon i universitetsmiljøet!

Forlag: Vigmostad & Bjørke

 

Sjanger: Kriminalroman

 

Forfatter: Gunnar F. Klinge

 

Sider: 276

 

Dato: 21.05.2017

 

Kilde: E-Bok

 

Selve anmeldelsen:

“Alma mater” utspiller seg i universitetsmiljøet og akademia. Gunnar F. Klinge’s kriminalroman handler om grov korrupsjon og kriminalitet blant studenter. Dette er en unik roman der makt og store penger fører til en dødelige utgang.

Klinge’s roman er den første boken om politimannen Bjørn Falck. Han har sittet bortgjemt på en brakke de siste tre årene. Falck er strippet for lederverv og myndighet har han blitt avspist med enkle rutineoppgaver. Dette skyldes en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim.

En dag ringer sjefen for Økokrim. Halve politihuset ligger med sykdom og politiet har fått et tips. Tipset fører til et lik som ligger i en fryser. En høytstående akademiker fra Universitetet i Oslo er meldt savnet.

Mangelen på mannskap i politiet trekker Falck inn i en etterforskning han aldri trodde han skulle bli del av. Som en tenkende satellitt blir han del av teamet som ruller opp en av norgeshistoriens mest intrikate og omseggripende drapssaker, med røtter dypt ned i norsk akademia og den europeiske universitetshistorien.

“Alma Mater” er virkelig en kriminalroman som kan anbefales. En av de beste romanene jeg har lest på lenge. Den er original og unik. Gunnar F. Klinge’s roman handler om grov korrupsjon i universitetsmiljøet. Den er tankevekkende og gjennom realistisk beskrivelser får en innblikk i akademia miljøet. Forfatteren er troverdig i sine skildringer og det er vanskelig å ikke la være å bli begeistret.

Forfatteren holder spenningen oppe fra første til siste side. “Alma mater” er en velskreven roman som byr på en dramatisk og brutal handling. Den er skremmende, sjokkerende og spennende. Det er vanskelig å legge boken fra seg, når en først har begynt å lese. Tar for makt og store penger, noe som fører til dødelige utgang. Klinge’s roman, kan du virkelig glede deg til å lese. Anbefales på det sterkest.

 

Mitt terningkast av boken:

–5

 

Bakside informasjon om boken:

“Bjørn Falck har sittet bortgjemt på en brakke de siste tre årene. Strippet for lederverv og myndighet har han blitt avspist med enkle rutineoppgaver, etter en krise han gjennomgikk som leder av korrupsjonsenheten på Økokrim. En dag ringer sjefen for Økokrim. Halve politihuset ligger nede med influensa. Politiet har fått et tips om et lik i en fryser og en høytstående akademiker fra Universitetet i Oslo er meldt savnet. Mangelen på mannskap trekker Falck inn i en etterforskning han aldri trodde han skulle bli del av. Som en tenkende satellitt blir han del av teamet som ruller opp en av norgeshistoriens mest intrikate og omseggripende drapssaker, med røtter dypt ned i norsk akademia og den europeiske universitetshistorien.”

 

Med litterær hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Gunnar F. Klinge. (2017). Alma mater. Oslo: Vigmostad & Bjørke. 276 sider

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top