En tankevekker om fasade for ungdommen

Reklame | Anmeldelseseksemplar kjøpt selv

BOKANMELDELSE: “Flaut” handler om å tviholde på en fasade, for alt i verden ikke la den briste. Den handler om ting som på død og liv må være perfekt. Dette er en svært klok ungdomsroman, som på en hjertevarm og bevegende måte tar for seg livet til en tretten åring.

Jeg kan kjenne meg igjen i mye, det er ikke akkurat den enkleste alderen, og det får Taran L. Bjørnestad tydelig fram. Følelsene som kommer fram på papiret er av ypperlig kvalitet, hun tar en tenåring på kornet.

Det handler om å sladre, noe som er ubehagelig flaut, faktisk veldig flaut. Bjørnestad har virkelig noe å være stolt over. Vi blir med på hytteturer, får et innblikk i forelskelse og opprør, spesielt med tanken på at bestekameraten plutselig vil være sammen med kjæresten. Det er ille for en tretten åring, og jeg tror det ligger mye research bak Bjørnestad bok “Flaut”. Uansett, denne får deg til å rødme og svette, på toppen av det hele gir den deg klump i halsen.

Jeg er mektig imponert over Taran L. Bjørnestad sin kolossale innsikt i et tenåringsliv. Andre forfattere som skriver for unge voksne har noe å lære av Bjørnestad, og “Flaut” bør leses av samtlige ungdom som virkelig vil lære av hvilke oppturer og nedturer som ligger foran i livet, samt det som har med å takle noe fasade-fokuserte foreldre.

Boken får av meg terningkast 5, ferdig snakket.

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 814

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top