Heftig og sterk debut!

Forlag: Juritzen forlag

 

Sjanger: Roman

 

Forfatter: Ingegerd Henriksen

 

Sider: 304

 

Dato: 21.10.2018

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

Jeg har lest mange debut romaner, men jeg har aldri lest en så vond, sterk og heftig roman. Ingegerd Henriksen forteller om et liv preget av seksuell misbruk, som til tider er vanskelig å fordøye. Forfatteren har selv opplevd overgrep og skriver så innmari bra at den er vanskelig å legge fra seg. For når en leser «I min fars hus» blir en både sint og trist på en å samme tid. En advarsel, dette er en såpass grusom og vond leseopplevelse at du vil sitte igjen med tårer og sinne.

Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer?

Ingegerd Henriksen har i høst debutert med «I min fars hus». Forfatteren byr på et vakkert språk og skrive på en måte slik leserne kan leve seg inn i historien. Innimellom byr forfatteren på en liten bit med humor, men det overlapper av sterke og heftige beskrivelser. Hennes måte å fortelling om misbruk av barn på, om en mann som dominerer i familien og om folkene rundt er hjerteskjærende og tankevekkende.

Jeg sitter igjen med en oppfordring, om at vi bør være mer obs på barn vi omgås, å høre om det er noe galt, for så å ta affære. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte. Folkens dette er en debut, som virkelig bør leses.

 

Mitt terningkast av boken:

—5

 

Bakside informasjon om boken:

«Catharin er fem år og burde ha vært et lykkelig barn. Far er prest, mor en vakker sykepleier. Men alt er ikke som det skal i huset. Catharin er redd hun ikke vil oppleve den neste fødselsdagen sin. Er det ingen voksne som kan se hva som skjer? Dette er en sterk fortelling om misbruk av barn. Teksten er unik fordi det er barnet selv som forteller på sin enkle, naive måte.»

 

Med oktober hilsen fra Boktimmy!

 

Kilder:

Juritzen.no. (2018). I min fars hus. Lokalisert 21.10.2018 på Internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top