Forlag: PAX Forlag

 

Sjanger: Noveller og tekster

 

Forfatter: Haruki Murakami

 

Dato: 07.10.2016

 

Sider: 265

 

Kilde: Innbundet

 

Selve anmeldelsen:

“Menn uten kvinner”, er en vakker og tankevekkende novellesamling!

Haruki Murakami har skrevet en harmonisk novelle samling. Gjennom 265 sider danser nærmest teksten i en idyllisk dans. Samlingen handler om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen og om å se hverandre. Gjennom de godt over 250 sidene blir du bedre kjent med Haruki som novelle forfatter. Tidligere har han skrevet romaner som både har vært alvorlig og humoristiske.

Forfatterens bøker kan vi som oftest relatere til virkeligheten og hverdagen. Murakami skriver poetisk og tematisk, noe som skiller ham fra flere av nåtidens forfattere. Med boken “Menn uten kvinner”, ønsker forfatteren å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør ham ved å blande fiksjon og realitet.

“Menn uten kvinner”, er en vakker, tankevekkende, viktig, humoristisk, alvorlig og sjokkerende novellesamling. Dette er en novellesamling jeg virkelig vil anbefale dere.

Jeg har valgt å gi Haruki Murakamis novellesamling terningkast 6!

Gleder meg til mer bøker fra forfatteren!

 

Bakside informasjon om boken:

“Haruki Murakami har alltid skrevet både romaner og noveller, men det var som novelleforfatter han først slo gjennom i USA, da The New Yorker jevnlig begynte å trykke novellene hans. I denne nye samlingen handler det om menn med og uten kvinner, om den vanskelige kjærligheten, om å klare eller ikke klare å leve sammen, å se hverandre og relatere til hverandre. Som alltid hos Murakami virker fortellingene hverdagslige ? og så likevel kanskje ikke.

En skuespiller ansetter en sjåfør og betror henne sine innerste tanker. En mann har blitt forlatt av sin kone og åpner en bar som blir hjemsøkt av noe ukjent. Ektemannen til en tidligere kjæreste ringer midt på natten med dårlig nytt. En mann våkner en dag og innser at han har gjennomgått en metamorfose og er blitt forvandlet til Gregor Samsa, hovedpersonen i Franz Kafkas Forvandlingen.

Om Menn uten kvinner har Murakami sagt at han ønsker å undersøke isolasjonen for å se hvordan den kan påvirke oss følelsesmessig. Dette gjør han igjen ved å blande det realistiske med det overskridende på sin helt egne måte som har gitt ham millioner av lesere over hele verden.”

 

Med bokhilsen fra Boktimmy

 

Kilder:

PAX Forlag. (2016). Menn uten kvinner. Lokalisert 07.10.2016 på internett Her!

Bokblogger, festivalsjef, bokanmelder, juryleder, forfatter. Anmelder her både nye og eldre litteratur. Ute etter litterær informasjon og inspirasjon, ja da har du kommet til rett side. Følg med! Festivalsjef for krimfestivalen "Blodig alvor i landsbyen". Arrangør for "Litterære pubtreff" og "Pubstrikk". Medforfatter av "Spindelvevet" på Skamløst forlag.
Posts created 810

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top